Festival Happy Days skončil fiaskem

Měla to být největší open air akce letošního léta. Pořadatelé plánovali, že dorazí až třicet tisíc návštěvníků, slibovali vystoupení pěti stovek hudebních seskupení. Zřejmě ale přecenili svoje síly a schopnosti. Na festivalu, který začal ve čtvrtek, se během tří dnů vystřídalo přibližně pět set lidí. Ale odradila je organizace akce. Spousta kapel nevystoupila, lidé měli problém sehnat běžné občerstvení. "Tady se prodává jen vegetariánská kuchyně a nealkoholické pivo," nechali se slyšet zklamaní účastníci akce.

Po třech dnech organizátoři Happy Days oficielně ukončili. „Nepříznivé počasí, málo lidí, možná jsme se i trochu přecenili,“ zdůvodnil skončení festivalu jeden z pořadatelů Robert Kernaševič. Podle jeho slov reklama bylo velká, ale jak je možné že se na plakátech objevily názvy skupin a zpěváků, kteří účast na festivalu nepotvrdili, prý není jejich chyba. „Za to my nemůžeme, to můžu doložit,“ dodal Kernaševič. Naštvaní účastníci akce, ale i brigádníci, kterým bylo řečeno, aby se sbalili a odjeli domů, se hodlají dožadovat peněz. Podle pořadatelů se všechny pohledávky budou postupně řešit. Finanční problémy však provázely akci už od samého začátku.

Nultý ročník Happy Days tak byl na královéhradeckém letišti patrně zároveň posledním.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme