Festival Entrée k tanci nabídne divákům v Hradci moderní tanec

Festival Entrée k tanci, který se již poosmé uskuteční v pátek a v sobotu v Hradci Králové, nabídne divákům možnost vidět moderní taneční umění. Festival každoročně přiláká několik stovek především mladých diváků.
"Z počátku jsme si mysleli, že cílovou skupinou bude střední generace, ale nakonec se ukázalo, že mladí lidé mají k modernímu tanci daleko bližší vztah," řekl Miroslav Franc, ředitel královéhradeckého Adalbertina, které akci pořádá. Podle organizátorů je festival Entrée k tanci pro diváky z Hradce Králové ojedinělou možností, jak mohou ve městě vidět vystoupení tanečních souborů.
V pátek festival nabídne od 20:00 na hlavní scéně Klicperova divadla večer složený z trojice choreografií. Divákům se představí projekt Tichomluva choreografek Veroniky Knytlové a Terezy Ondrové, uvidí také projekt Homo sentimentalis od Lenky Ottové a závěr večera bude patřit choreografovi Petru Zuskovi a choreografii Bolero.
V sobotu se v Klicperově divadle představí rumunská choreografka Ioana Mona Popoviciová s projektem Vzdálené ráje. "Kritik prestižního Ballet International tuto choreografku před rokem označil za objev roku, představení vyniká svojí precizností, hereckých talentem interpretů, ale i neopakovatelnou intimní poetikou a atmosférou," uvedl Franc.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme