Febiofest zamíří i na hradecký terminál hromadné dopravy

Filmový festival Febiofest se dnes vrátil do Hradce Králové. Jedna z nejznámějších českých přehlídek bude svá představení nabízet celé tři dny. Hradečané se mohou těšit na to nejlepší z letošního ročníku pražského Febiofestu. Přehlídka se bude odehrávat nejen v kině Centrál, ale i v terminálu hromadné dopravy.

V rámci letošní přehlídky do Hradce Febiofest přinese šest filmů a nově také promítání na autobusovém nádraží. Tím také festival v pátek skončí. Organizátoři pamatovali na všechny věkové kategorie. Samotný úvod například obstará snímek La Bohéme, a to na speciálním představení pro seniory. Součástí slavnostního zahájení ozvěn Febiofestu pak bude slovensko-německý film Muzika.
Především studentům bude určeno čtvrteční promítání filmu Holka Ferrari Dino odrážejícího osobní vzpomínky autora Jana Němce na okupaci Československa v roce 1968. Jak napsal Hradecký deník, bude se jednat o českou kinopremiéru pseudodokumentu, který patřil mezi nejpůsobivější snímky letošního ročníku.
V pátek přehlídka vyvrcholí na hradeckém terminálu hromadné dopravy. Pohyblivé autobusy tady doplní pohyblivé obrázky. Podle autorů Febiofestu se jedná o pokus přiblížit lidem tuto stavbu a ukázat, že i v takovém prostředí lze promítat. Stylově bude na pořadu film Michala Viewegha Účastníci zájezdu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme