FC Hradec Králové - Viktoria Žižkov 4:2

| autor:

V 16. kole Fortuna národní ligy hostili o velikonoční neděli královéhradečtí Votroci fotbalisty Viktorie Žižkov. Oba týmy byly před zahájením sezóny pasovány na největší adepty na postup do nejvyšší soutěže. Zatímco domácí Hradec má na první místě tabulky tyto ambice stále, Žižkovu se již tolik nedaří. Jednou z posledních šancí přiblížit se aspoň trochu na dohled postupové první příčce by bylo pro Pražany případné vítězství právě na východě Čech.

Vidina tří bodů se Žižkovu začala rozplývat s úvodním hvizdem. Hned po rozehrání se dostal do první šance domácí Vašulín, jeho pokus však skončil na tyči. V šesté minutě se ale Hradec už mohl radovat. Hostující brankař Švengr neudržel míč a ze skrumáže se dokázal prosadit domácí obránce Leibl - 1:0.
Hradec i nadále kontroloval průběh hry a po půlhodině se prosadil podruhé. Donát poslal dlouhý nákop za obranu na Mejdra. Ten z pravé strany poslal centr do velkého vápna, kde se "z první" prosadil bráněný Vašulín - 2:0.
Třetí hřebíček do rakve Žižkova zarazil ve 40. minutě opět Leibl. Po přímém kopu nevyšla hostům ofsajdová past a hned tři hráči domácích zůstali sami před Švengrem. První střela ještě neskončila v síti, dorážku však už Leibl poslal spolehlivě za bezmocného Švengra 3:0.
Jenže hosté to rozhodně nevzdali. Hned po rozehrávce vybojovali rohový kop a z něj se prosadil hlavou Sukisa - 3:1.

Možnou naději na zvrácení průběhu vzali Žižkovu domácí hráči krátce po rozehrání druhého poločasu. Ve 48. minutě po rychlém průniku nedokázala hostující obrana zastavit Prekopa. Ten na hranici velkého vápna dokázal míč posunout za zcela osamoceného Vašulína a hradecký střelec už měl snadnou práci - 4:1.
Domácí tým měl po čtvrté brance utkání pod kontrolou, ale v 73. minutě přesto Žižkov snížil. Domácí brankář Reichl fauloval Ahamada a hosté kopali penaltu. Tu s přehledem proměnil Súkenník - 4:2.
Vstřelená branka vlila Viktorce novou krev do žil a hosté začali být nebezpeční. Hra se přesunula před domácího brankaře, ale k vážnější šanci se Žižkov nepropracoval. Domácí tým dobrým taktickým výkonem všechny náznaky nebezpečných příležitostí s přehledem likvidoval a dopracoval se k zasloužené výhře 4:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme