FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:3

| autor:

22. kolo fotbalové Synot ligy proti sobě svedlo trávníku Všesportovního stadionu v Malšovicích Hradec Králové a pražskou Spartu. Jarní sluníčko dokázalo vytáhnout z podmáčeného trávníku nadbytečnou vláhu a současně přilákat do ochozů solidní návštěvu. Ta mohla sledovat souboj dvou celků z opačných pólů tabulky. Sparta bojuje s Plzní o titul a Votrokům jde zase jednoznačně o záchranu. Letenští v minulém kole jen díky herecké etudě Davida Lafaty porazili Teplice 1:0, Hradec prohrál v Jihlavě 2:0. Oba týmy budou chtít jistě zapomenout na nepřesvědčivé výkony a zase bodovat. Případná ztráta by totiž znamenala značnou komplikaci v boji o titul respektive v boji o záchranu.

Utkání začalo opatrně, ale už po pěti minutách Sparta ukázala, že ráz hry budou chtít určovat její hráči. Nejprve málem potrestala ukvapené vyběhnutí domácího brankaře Koubka, ale hradecký gólman dokázal svoji chybu včas napravit. O další dvě mimuty později pak ukázal naplno své kvality, když skvěle vyrazil tvrdou střelu Dočkala. V 11. minutě pak ukázal ještě pohotovější zákrok proti jedovce Kadlece.
Jenže ani Hradec nebyl zcela bez šancí a předváděl, proč v jarní části sezóny nahání soupeřům obavy. V 8. minutě se snažil velkým vápnem hostů prokličkovat Trubač, o chvilku později pálil nad branku Štěcha Halilovič. Domácí tak rozhodně nehráli druhé housle a hlavně z rychlých protiútoků dokázali sparťanským obráncům pořádně motat hlavy.
Nakonec to ale byli Letenští, kteří dokázali jako první skórovat. Ve 30. mimutě dokázal využít rozestoupené obrany Václav Kadlec a nikým neatakovan poslal míč podél Koubka do sítě - 0:1. Votroci mohli odpovědět obratem, kdy po přímém kopu nechal vyniknout Štěcha hlavičkující Dvořák. Do konce poločasu si mohl domácí tým tuto herní situaci vyzkoušet z dobré pozice ještě dvakrát, ale ani jednou nebyl úspěšný. Do kabin tak hosté ocházeli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas začal útočněji domácí tým, který se snažil vyrovnat. V 52. minutě po levé straně utekl Malínský a dostal se na dostřel Štěcha. Místo střely ale volil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, bohužel nepřesně. O dvě minuty později se situace opakovala jako přes kopírák, ovšem tentokrát přihrávka prošla. Bohužel tísněný Trubač pálil těsně vedle. A do třetice v 57. minutě mohlo udeřit z pravé strany, kdy se do rohu vápna proháčkoval Halilovič, našel volného Dvořáka, ale ten pálil jen doprostřed branky, kde byl připravený Štěch.
Hosté v těchto okamžicích nevěděli, kde jim hlava stojí. Tlak Hradce byl místy až drtivý, jenže v koncovce zakončení domácím hráčům prostě nešlo.
Na zakončení byli na hřišti jiní hráči. Bohužel ne v dresu domácích, ale Sparty. Z nevinné akce si na centr do vápna naběhl do té doby nevýrazný Lafata a překvapivou střelou volejem z "první"poslal míč do branky - 0:2.
Domácí po inkasované druhé brance vrhli všechny síly do útoku, ale vstřelit gól proti Spartě jim nebylo přáno. Naopak hosté trpělivě vyčkávali a podnikali útoky do otevřené obrany Hradce. Ve dvou případech Koubek s Rolkem ještě dokázali nebezpečí odvrátit, ale v 86. minutě už to nevyšlo a Krejčí po pěkném "ťukesu" poslal míč do hradecké branky potřetí. O osudu utkání tak bylo definitivně rozhodnuto a závěrečné minuty se dohrávaly už víceméně z povinnosti. Hradec Králové podlehl Spartě Praha i přes solidní výkon vysoko 0:3. Výsledek zdaleka neodpovídal dění na hřišti, rozhodla střelecká neschopnost Votroků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme