FC Hradec Králové - Slavoj Vyšehrad 3:0

Janu Pázlerovi to v dresu Hradce střílí.
Janu Pázlerovi to v dresu Hradce střílí. | autor: fchk.cz

11. kolo Fotbalové národní ligy proti sobě svedlo fotbalisty Hradce Králové a Slavoje Vyšehrad. Hradec bohužel není v posledních dnech zrovna v herní pohodě. Minulý víkend sice zvítězil v Opavě, ale bylo to spíš o štěstí než o přesvědčivém výkonu. V týdnu pak dohrával zápas sedmého kola doma proti Varnsdorfu a po špatném výkonu v obraně doma jen remízoval s posledním celkem soutěže 4:4. I přes nevýrazné výkony je na tom však pořád lépe v tabulce než nedělní soupeř Vyšehrad, kterému před zápasem patřilo 13. místo. Domácí tým tak byl papírovým favoritem.

Utkání mělo od začátku poměrně svižné tempo a oba týmy se snažily o útočnou hru. Hradec měl sice mírnou územní převahu, ale Vyšehrad zase vyrážel často do rychlých protiútoků. I přes otevřenou partii však za první čtvrhodinu viděli diváci jen dvě vážnější příležitosti. Nejprve v dresu Hradce pálil z malého vápna nebezpečně Černý, ale hostující obrana jeho pokus zblokovala na roh. Na druhé straně pak v 16. minutě nebezpečně střílel hostující Amegan Amegbor. Krátce na to mohli už Votroci vést, to by ale musel Pázler trefit pěkný Malínského centr, ve 20. minutě pak Malínský po Vlkanově přihrávce netrefil z dobré pozice prázdnou branku.

Gólu se domácí dočkali o tři minuty později. Černý na pravém křídle v souboji na hranici pravidel vybojoval míč nad hostujícím obráncem, postupoval sám na branku, v pravý okamžik přihrál Pázlerovi, který už jen míč pohodlně uklidil do sítě - 1:0.
O minutu později už to mohlo být o dvě branky, ale Pázler z otočky nedokázal propálit hostujícho brankaře Krbečka. V 29. minutě pak pronikající Vlkanova Krbečka překonal, jeho pěknou střelu ale zastavilo břevno.
Naštěstí na druhou branku se až tak dlouho nečekalo. Hostující hráči v 37. minutě na polovině ztratili míč, po dlouhém nákopu Vlkanovy na levou stranu si balón zpracoval Malínský, přesným centrem našel hlavu Pázlera a ten vstřelil svoji druhou branku v zápase - 2:0. Ve 41. minutě se ke slovu opět dostala dvojce Pázler - Malínský, ovšem druhý jmenovaný se svojí šancí naložil hůř než jeho parťák a prováhal správný okamžik ke střele.

Druhá půle začala výrazně opatrněji než ta první, ale přesto už po sedmi minutách druhého poločasu Hradec vedl o tři branky. Po pravé straně totiž hostujícím obráncům utekl Holeš, pronikl do vápna a tam byl v souboji faulován Petráškem. Necelá tisicovka diváků tak mohla jásat potřetí, když pokutový kop proměnil Súkenník - 3:0.
Ani za tohoto jasného stavu ani jeden z týmů nerezignoval na útočnou hru a tak i nadále byla k vidění atraktivní podívaná. Ke cti hostů je nutno přiznat, že se snažili bojovat o čestný úspěch a několikrát od něj nebyli daleko. Ovšem v koncovce si počínali nedůrazně až naivně. Ukázkou byla například střela Amegana v 76. minutě. Hostující hráč v dobré střelecké příležitosti mířil pánubohu do oken.

Ani Votrokům se však v zakončení nedařilo už tak dobře. Pázler se dvakrát ocitl v solidním postavení, ale ani jednou už se neprosadil. Velmi blízko čtvrté brance byli domácí v 80. minutě, Vaněčkovu tvrdou střelu ale Krbeček vykryl, pěkný průnik Vlkanovy zakončený střelou zase skončil těsně nad brankou. Závěrečných deset minut už se dohrávalo víceméně z povinnosti. Hradec měl míč po většinu času pod kontrolou a nikam nespěchal. Vyšehrad se ke zkorigování výsledku nedostal. Utkání tak skončilo jasnou a zaslouženou výhrou domácích. Hradec Králové - Vyšehrad 3:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme