FC Hradec Králové - SK Prostějov 3:0

V 19. kole II. fotbalové ligy přivítali fotbalisté Hradce Králové na malšovickém stadionu celek Prostějova. Votrokům výsledkově nevyšel poslední zápas z Vítkovic, kde i přes drtivou převahu a výhodu pokutového kopu pouze remízovali 0:0. Po tomto nevydařeném zápase si chtěli hráči v černobílých dresech spravit chuť proti Hanákům. Ti se aktuálně nacházejí ve spodních patrech tabulky a jsou jen kousek od sestupových vod. Minulé kolo prohráli doma s Českými Budějovicemi a příští kolo je čeká výjezd do Brna. V tomto těžkém losu by tak jakýkoliv bodový zisk z východu Čech měl pro Prostějov cenu zlata.


Byli to také hosté, kteří do zápasu vstoupili výrazně aktivněji a prvních deset minut na hřišti hráli prim. Hradec se dostal na dostřel prostějovské branky až ve 14. minutě, ale hned z toho byl gól. Po rohovém kopu nacentroval míč do velkého vápna Kateřiňák, Plašil vyhrál ostrý souboj s brankářem Lé Giangem, míč se od nich odrazil k Vlkanovovi a hradecký špílmachr tak jen doklepával do prázdné branky 1:0. Hosté sice reklamovali u rozhodčího faul na svého brankaře, ale ten svůj verditk neodvolal.

Vstřelená branka Votroky nabudila a o deset minut později byli blízko druhému zásahu. Da Silva sice v dobré pozici před Lé Giangem míč nezpracoval nejlépe, stihnul ho ale přiťuknout Kopečnému a ten z z pravého rohu malého vápna těsně minul šibenici brankové konstrukce.

Bohužel poté hra oboustraně upadla do podprůměru a k vidění byl boj ve středu hřiště prakticky bez šancí. Do kabin tak domácí hráči odcházeli jen s jednobrankovým vedením.

Ani začátek druhého poločasu fotbalovou krásou neoplýval. Přesto už v 56. minutě vedl Hradec o dvě branky. Po útočné akci z levé strany se opřel do míče domácí Leibl, balón trefil hostujícího obránce, od kterého se odrazil k nabíhajícímu Durdevicovi a ten jej následně "uklidil" do sítě - 2:0.
O další dvě minuty později mohl bosenský hráč ve službách Votroků skórovat znovu, ale v dobré příležitosti na hranici velkého vápna prováhal správný okamžik ke střele.

Hosté se dostali ke slovu až po hodině hry. Jenomže Janíčkovu příležitost zlikvidoval Ottmar a o chvíli později z prázdné branky dokázal míč po útoku Prostějova vyhlavičkovat Urma.
Prostějov vycítil šanci na korekci výsledku a byl aktivní, ovšem do otevřené obrany Hradec podnikal rychlé kontry. Jeden takový mohl proměnit Kateřiňák po Urmově centru, ale v pádu se nedokázal prosadit.
Veškeré naděje Prostějova na návrat do hry vzaly za své v 71. minutě, kdy se po druhé žluté nechal vyloučit Punčochář. Oslabení Hanáci už na Hradec nestačili a Votroci zasadili v 82. minutě třetí úder. Zorvan u postranní čáry vybojoval míč, navedl si ho na střed hřiště a parádní ránou dal utkání konečný výsledek - 3:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme