FC Hradec Králové - SK Líšeň 1:1

Po téměř 4 měsíce trvající zimní přestávce se tento víkend na plno rozběhla i druhá fotbalová liga. V 17. kole hostili fotbalisté Hradce Králové nováčka soutěže - brňenský klub SK Líšeň. Jihomoravané patřili mezi překvapení úvodní části soutěže a po podzimní části okupovali s 23 body osmou příčku druholigové tabulky. Votroci získali o sedm bodů více a po na zimní odpočinek odešli z páté pozice s těsným kontaktem na barážové příčky.
Pohled do tabulky naznačoval, že Hradec by měl být favoritem utkání, ovšem zimní přípravné zápasy domácímu celku příliš nevyšly a navíc kádr opustili zkušené opory Černý, Kopečný či Kvída. Ze zkušených hráčů pod malšovická lízátka zmířil jen Jakub Rada na hostování z Bohemians Praha.

I přes slunečné počasí byla hrací plocha po předchozím deštivém počasí podmáčená a těžký terén více vyhovoval hostujícímu celku. Ten přijel s obrannou taktikou a spoléhal na rychlé brejky. A tento styl mu docela vyhovoval. Hradec byl sice častěji u míče a měl mírnou optickou převahu, ale k zakončení se dlouhou dobu nedostal. První střela na branku tak přišla až ve 26. minutě a hned šlo o brankový zápis. Po centru domácího Frýdka zůstal na malém vápně osamocený Leibl a střelou z voleje pod břevno překonal hostujícího brankaře Vítka - 1:0.

Radost z vedení však domácímu celku nevydržela dlouho. Ve 30. minutě Líšeň dokázala pěknou kombinační akcí rozhodit hradeckou obranu a se štěstím po odražné střele poslal balón za Ottmarova záda Málek - 1:1.

Rychlá změna skóre měla pozitivní vliv na hru. Oba týmy se trochu více odvázaly a před brankami na obou stranách bylo výrazně rušněji. Ve 34. minutě hostující Zikl pěkně střílel ze střední vzdálenosti a jeho pokus jen těsně minul brankovou konstrukci. Na druhé straně měli i domácí několik střeleckých pokusů, ale líšeňská obrana dokázal vždy odvrátit na roh. Z nich však Votroci nedokázali Vítkovu branku ohrozit.

Druhý poločas nabídl podstatně zajímavější hru. Oba týmy se snažily více útočit a z toho plynuly nebezpečné akce na obou stranách. V 50. minutě po rychlém průniku a centru z pravé strany výborně hlavičkoval nabíhající Leibl, ale brankář Vítek ukázal skvělý postřeh a míč vytěsnil nad břevno.
O deset minut později měli zase dobrou příležitost líšeňští, ale Machálek poslal z malého vápna prudký centr nad brankovou konstrukci.

V 68. minutě měl našlápnuto do brejku Vlkanova, jenomže hradeckého rychlíka vybíhajícího z hloubi vlastní poloviny fauloval poslední hostující hráč Černín a za cenu žluté karty uchránil svůj tým před hrozbou inkasované branky.
O dalších pět minut později se po pěkném průniku Vlkanovy dostal ke střele na hranici velkého vápna hradecký Zbrožek, ovšem v nadějné pozici podklouzl a k ohrožení hostující branky vůbec nedošlo.

V závěrečné čtvrthodině domácí celek začal stupňovat tlak a podařilo se mu Líšeň na dlouhé okamžiky uzamknout před vlastní brankou. Ale ve zhuštěném prostoru se Votroci nedokázali vůbec prosadit. Buď se jim nepodařilo propálit zhuštěný prostor ve vápně a nebo prováhali vhodný okamžik ke střele. I přesto, že posledních deset minut se hosté prakticky nedostali za vlastní polovinu, vybojoval Hradec s Líšní  pouze jeden bod za remízu 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme