FC Hradec Králové - MFK Vítkovice 3:0

Nedělní odpoledne nabídlo kromě klasického listopadového počasí i zápas 15. kola druhé fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi. Ten byl zároveň posledním letošním soutěžním utkání Votroků na domácím trávníku. Hradci poslední dva zápasy vůbec nevyšly. Prohrál doma s Prostějovem, následně utrpěl porážku i v Ústí nad Labem a rázem se z čelních míst tabulky propadnul do jejího středu. Souboj s předposledními Vítkovicemi tak byl jedinečnou šancí, jak si spravit sebevědomí a bodově se dotáhnout na pozice zajišťující kontakt s čelem tabulky.

Hradec od začátku zápasu potvrzoval roli favorita a měl až na pár okamžiku utkání plně pod kontrolou. Gólově se hráči v černobílém dresu prosadili poprvé už v 10. minutě. Po rychlém průniku Kopečného z pravé strany se dostal míč k Vlkanovovi. Jeho střela byla zblokována, k dorážce se však dostal Urma a poslal Hradec do vedení - 1:0.

Votroci i nadále pokračovali v ofenzivní hře. Do dobrých příležitostí se dostali Šípek a Prekop, ale Květoně ve vítkovické brance nepřekonali. To se povedlo až ve 24. minutě Doležalovi. Hradecký obránce dostal při průniku středem hřiště tolik prostoru, že měl dost času na hranici velkého vápna vystřelit a poslat míč technickou střelou k tyči do sítě - 2:0.

Po druhé inkasované brance se probrali i hosté a po půlhodině hry měli hned dvě šance na snížení. Nejprve Matouškova střela mířila mimo Ottmarovu branku a v 33. minutě vyslal po pěkném vedení míče střelu ze střední vzdálenosti Bzirský a rychle padající míč jen těsně minul břevno. Tato dvě varování Votrokům stačila a obrannou hru zpřesnili. Do konce poločasu tak měli míč již pod kontrolou a pronikali pěkné průniky do vítkoviceké obrany, k zakončení se však nedostali.

Do druhého dějství nastoupili vítkovičtí hráči aktivně a snažili se o korekci výsledku, od 55. minuty už bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnut. Po pravé straně utekl Vlkanova, dokázal nacentrovat nabíhajícímu Šípkovi a hradecký útočník střelou z halfvoleje poslal míč za Květoně potřetí - 3:0.

Za tohoto stavu Slezané prakticky rezignovali na útočnou hru a soustředili se spíše na obranu. K ohrožení Ottmarovy branky tak došlo fakticky jen v 70. minutě. Hradecký brankař zaváhal při vyběhnutí na centr, ovšem osamocený Suchan dokázal poslat míč jen do náruče strážce hradecké svatyně.

Ovšem ani Hradec nějakou útočnou aktivitou neoplýval. Sice měl míč pod kontrolou a optickou převahu, ale do nebezpečných pozic se domácí útočníci nedokázali přes zformovanou obranu Vítkovic probojovat. Závěr zápasu tak nabídnul nudnou hru bez výrazných momentů. Hradec si připsal za očekávanou výhru 3:0 tři body a po ukončení podzimní části aktuálního ročníku druhé ligy mu patří pátá příčka se ziskem 27 bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme