FC Hradec Králové - MFK Karviná 0:2

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: fchk.cz

26. kolo Fotbalové národní ligy proti sobě svedlo Hradec Králové a Karvinou. Právě tyto dva celky jsou spolu se Znojmem hlavními adepty, kteří se poperou o dvě postupová místa do nejvyšší soutěže. Před svým soupeřem má Hradec náskok čtyř bodů, ale také odehraný zápas navíc. Pokud by se Votrokům podařilo v neděli zvítězit, odskočili by svým pronásledovatelům výrazným způsobem a šance na návrat mezi elitu by dostala už reálnější kontury. Jenomže Karviná je velmi nepříjemný soupeř, který na jaře odvádí velmi stabiliní výkony a také si plně uvědomuje význam nedělního zápasu. Pokud by chtěla pomýšlet na postup, měla by v Hradci bodovat a nejlépe za tři body. Kádr na to má dostatečně silný, je tvořený řadou hráčů s ligovými zkušenostmi, v jejím dresu nastupují mimo jiné exhradečáci Zelený a Šisler.

Od úvodního hvizdu se hrál před solidně zaplněnými ochozy fotbal pod taktovkou domácího celku. Ten vycházel ze zajištěné obrany a podnikal rychlé průniky do karvinské obrany. Hosté však Votroky k finálnímu zakončení nepouštěli. Nejblíže brance tak byl v 6. minutě Holeš, který po přímé kopu šikovně tečoval míč k tyči, ale hostující brankař Pindroch jeho záměr vystihl.

Hosté ale postupně začali vystrkovat růžky. V 10. minutě v tísni loboval rozběhnutý Moravec těsně vedle Ottmarovy branky, o dvě minuty později musel hradecký brankař vytáhnout ukázkový zásah proti hlavičce Dreksy. Hra postupně začala ztrácet nápad, hrálo se spíše ve středu hřiště a na obou stranách byly vidět nepřesnosti v kombinaci, které vyvažovaly tvrdé zákroky. S nezáživnou pasáží se ale lépe vypořádali hosté, kteří dokázali slabin Hradce více využívat a tím pádem byli i nebezpečnější. Dokonale toho využili v 35. minutě. Nedůsledné bránění domácího celku dokázal přízemní střelou k tyči zužitkovat Budínský - 0:1. Inkasovaná branka Votroky vyloženě zaskočila, takže do konce poločasu nedokázali na inkasovanou branku odpovědět.

Do druhého dějství tak Hradec nastoupil s jasným úkolem - vyrovnat. Tohoto zadání se ale nezhostil domácí tým nejlépe. Měl sice častěji míč pod kontrolou, hra se odehrávala především na polovině Karviné, ale rozhodně nelze říci, že by byli Votroci nějak nebezpeční. Hosté totiž výborně bránili a nepouštěli Hradec k zakončení. První vážnější příležitost měli Hradečtí až v 70. minutě. Vlkanova se probil za linii hostující obrany a stál tváří tvář na hranici malého vápna Pindrochovi. Místo střely ale volil přihrávku na Pázlera a ten již v těžké situaci nedokázal zakončit.
Tlak domácího celku se nicméně stupňoval a nebezpečné situace před karvinskou brankou přibývaly. V 80. minutě byl blízko brance Malínský, ale ve skrumáži těl se ukličkoval a jeho střela už přišla pozdě, hostující obrana ji zblokovala.

Hradec to ještě nechtěl "zabalit", ale ve hře dopředu si počínal často naivně a alibisticky. Naopak náchával přespříliš otevřenou obranu a v samotném závěru tak hosté udeřili podruhé. Po rychlém brejku nikým nehlídaný Puri propálil z velkého vápna Ottmara podruhé - 0:2. Tímto výsledkem také zápas skončil a Karviná si odvezla z Hradce tři body. Boj o postup tak zůstává i nadále otevřený, přičemž právě Karviná má nyní nejlepší výchozí situaci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme