FC Hradec Králové - MFK Frýdek-Místek 1:0

| autor:

V 5. kole Fotbalové národní ligy zavítal pod malšovická "lízátka" celek Frýdku-Místku. Hostům se v letošním ročníku vůbec nedaří a ze tří odehraných zápasů nezískali ani bod a nevstřelili ani gól. Naopak domácí FC Hradec Králová má v posledných týdnech střeleckou fazónu. Minulé kolo dokázal zvítězit v Olomouci v zápase s tamním B-týmem 4:0 a v pohárovém zápase nastříleli pět branek Chrudimi. V utkání s Frýdkem-Místkem tak byli domácí jasným favoritem.

Útočnému pojetí hry Votroků odpovídala i zahajovací sestava, která byla velmi ofenzivně laděná. Nastoupili Vaněček, Pázler i Vlkanova, tedy nejvýraznější střelci posledních zápasů. Kdo však hned od začátku čekal ze strany domácího týmu nějakou útočnou smršť, tak se mýlil. Tým z pomezí Moravy a Slezska nastoupil do zápasu nebojácně a rozhodně nehrál druhé housle. Jeho hráči byli před hradeckým brankařem Ottmarem rozhodně častěji než ti hradečtí před gólmanem Mihálkem a byli i nebezpečnější. Velkou šanci Frýdku-Místku likvidoval už v 7. minutě Ottmar. Střelu z přímého kopu ze střední vzdálenosti směřující pod břevno vytěsnil hradecký brankař na roh.

Ze strany domácích sice byly k vidění snahy o rychlé zakládání útoků, ale nepřesnost na kopačkách hradeckých fotbalistů a důraz hostující obrany znamenaly, že Votroci za prvních 30 minut vážněji neohrozili hostující branku. To ostatně nebylo ani pořádně možné, protože za tento časový úsek nebyli schopni vyslat jedinou přímou střelu, která by mířila mezi tyče Mihálkovy svatyně. Naopak hosté mohli v 35. minutě vést, když po zmatcích v obraně Hradce zachraňoval po střele Uljakiho na čáře za již překonaného Ottmara Mareš. V podobném duchu se hra odvíjela až do skončení prvního poločasu a tak nebylo divu, že hráče do kabin provázel pískot domácích fanoušků.

Druhý poločas bohužel v předváděné hře navázal na první dějství. Hradec se sice snažil o útočnou hru, ale byl velmi nepřesný a nedůsledný, takže se vůbec nedostal ke koncovce. Frýdek-Místek naopak předváděl velmi efektivní přechod do útočné fáze, ale v zakončení byl neškodný. Hned dvakrát stáli jeho hráči tváří v tvář Ottmarovi a ani jednou nemířili přesně. O to krutější pro ně asi musela být 60. minuta. Hradec Králové totiž zahrával přímý kop. Na Trubačem přetažený centr si na zadní tyč naběhl Pázler a míč poslal hlavou za Mihálika 0:1.

Pro hosty to byla krutá rána, protože do té doby byli Hradci víc než vyrovnaným soupeřem. Fotbal se ale hraje na branky a nikoliv na příležitosti. A poslat míč do sítě, to byl pro Frýdek-Místek nadliský úkol. Názornou ukázkou byla například šance Uljakyho z 70. minutě, kdy hostující hráč v dobré příležitosti mířil vedle tyče. O další dvě minuty pak hosté mohli držet hlavu v dlaních znova, když po rohu hlavičkoval Ďurička jen do břevna Ottmarovy branky. To byla asi také poslední šance, kdy měl Frýdek-Místek šanci na korekci výsledku. Obrana Votroků si i přes drobné výpadky hostující průniky pohlídala a ubránila těsné a nutno podotknout i nezasloužené vítězství 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme