FC Hradec Králové - FK Varnsdorf 0:1

Ve 20. kole Fortuna národní ligy přivítali hráči FC Hradec Králové na malšovickém stadionu celek FK Varnsdorf. Utkání mělo atraktivní náboj hned z několika důvodů. Votroci loni na podzim na severu Čech prohráli a měli co oplácet. Varnsdorf je navíc hned o příčku za Hradcem a díky pouze tříbodovému náskoku Hradce by případná výhra hostujícího celku vyšším rozdílem mohla hosty dokonce dostat před domácí tým. Další punc atraktivity přidal i fakt, že ve Varnsdorfu pět let trénoval stávající hradecký kouč Frťala a působil tam i současný hradecký útočník Durdevic. V dosavadním průběhu jarní části druhé ligy tak šlo z pohledu Votroků o nejzajímavější utkání.

Zápas měl od začátku solidní tempo, které ovšem udávali především hostující hráči. Byli aktivnější, rychlejší a tím pádem i nebezpečnější. Domácí tým byl jejich hrou vyloženě zaskočen a vše vyvrcholilo ve 13. minutě, kdy si Varnsdorf pohrál s hradeckou obranou jako kočka s myší a po sérii rychlých přihrávek Kocourek za vyšachovanou obranou poslal míč o břevno do sítě - 0:1.

Hosté po zaslouženém vedení pokračovali v aktivní hře, ale paradoxně je přibrzdilo hradecké zranění. Leibla s krvavým šrámem na hlavně vystřídal Zorvan a obraz hry se zcela změnil. Do té doby nevýrazný tým jednoznačně ožil, přebral iniciativu a začalo se hrát prakticky jen na jednu branku - a to hostujícího týmu. Jediné, co chybělo, byla efektivní koncovka. Z drtivého tlaku totiž bylo jen minimum zakončení.

Za zmínku stojí jen Vlkanovova tvrdá střela, kterou brankař Porcal jen vyrazil na Da Silvu, hradecký útočník však dorážku usměrnit do sítě nedokázal. Ve 38. minutě byl pak po hezké akci Vlkanovy a jeho následném centru hlavičkoval Urma, ovšem jeho pokus z malého vápna mířil mimo brankovou kontrukci. Krátce před poločasovým hvizdem pak po rohovém kopu dobře hlavičkoval Da Silva, jeho tvrdý střelecký pokus mířící pod břevno hostující gólman Porcal se štěstím vyrazil.

Poločasová pauza domácímu celku bohužel neprospěla. Elán, rychlost a kreativita z konce prvního dějství se do druhé poloviny zápasu bohužel nepřenesla. Diváci sice mohli sledovat hru, která se odehrávala převážně v režii domácího celku, ale koncovka byla prakticky nulová. Hře Votroků chyběl nápad a moment překvapení. Sterotypně nakopávané míče do velkého vápna hostující obránci spolehlivě odvraceli. A pokud se jim to náhodou nepovedlo, Hradec stejně nedokázal zamířit mezi tři tyče.

První vyloženou příležitost si tak domácí tým vypracoval až v 82. minutě. Po rohovém kopu se po skrumáži dokázal protlačit ke střele Kateřiňák, dokonce překonal i gólmana Porcala, ale z brankové čáry dokázal jeden z hostujích hráčů míč odkopnout.

I přes závěrečný drtivý tlak Hradce dokázali Severočeši těsné vítězství ubránit a z východu Čech si tak odvážejí tři body za trochu překvapivou, ale celkem zaslouženou výhru 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme