FC Hradec Králové - FK Ústí nad Labem 2:0

Ve 28. kole fotbalové Fortuna národní ligy hostil Hradec Králové celek FK Ústí nad Labem. Oba týmy spolu před zápasem sousedily v tabulce se ziskem 46 bodů. A oběma šlo prakticky o všechno. Jen výhra jim dávala aspoň trochu reálnou šanci bojovat o třetí místo a tím pádem si zahrát baráž o 1. ligu. Jejich konkurent - Zbrojovka Brno, totiž v úterý zvítězila právě nad Votroky a včera vyhrála i ve Vítkovicích a dvě kola před koncem tak měla náskok pět bodů. Případný tříbodový zisk by pro Hradec či Ústí znamenal snížení tohoto výrazného náskoku. Byť i tak by měla Zbrojovka luxusní pozici. Případná bodová ztráta by oba celky odsoudila jen do role pozorovatelů, kterým zbývá už jen teoretická šance.

Zápas měl od začátku svižné tempo a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Hradečtí ovšem byli aktivnější a bylo to poznat i v brankových příležitostech. Po deseti minutách hry střílel velmi dobře Zorvan, ale bývalý hradecký gólman ve službách Ústí Lindr byl pozorný. O tři minuty později už ale tolik štěstí neměl. Při průniku domácího Vlkanovy fauloval právě Lindr hradeckého hráče, kopala se penalta a sám Vlkanova pak pokutový kop proměnil - 1:0.
O pět minut později už Votroci vedli o dvě branky. Kateřiňákovu ostrou střelu z hranice velkého vápna dokázal Lindr sice vyrazit, ale rychlý Šípek dokázal míč z úhlu poslat podél tyče opět do sítě - 2:0.
Ovšem ani Ústí nebylo bez šance. Ve 24. minutě si za hradeckou obranu zaběhl Miskovič a po dlouhém přesném pasu zakončil. Hradecký brankář Vízek byl ovšem rychlý a dokázal nadějný pokus zlikvidovat.

Oboustranně ofenzivní podívaná pokračovala. Ve 28. minutě mohl třetí branku přidat Vlkanova, ale jeho brejk v síti neskončil. Tři minuty před koncem pak v dobré pozici vyslal pumelici na ústeckou branku Urma, ale nemířil přesně. Hosté zase měli šanci po pokusu Procházky, ten byl ale v rozhodující tísněn hradeckou obranou a neměl dost klidu na koncovku.

Druhý poločas se prakticky celý nesl v duchu bezstarostného přístupu obou celků. Ústí se sice "naoko" snažilo o korekci výsledku, ale ve skutečnosti hra Severočechů postrádala bojovnější přístup a moment překvapení. Votroci si zase v pohodě bránili dvoubrankové vedení a čas od času zahrozili před Lindrovou brankou, ovšem bez vážnějšího efektu.

Opravdové emoce tak na hřišty byly k vidění pouze v 75. minutě, kdy hostující kapitán Peterka hrubě fauloval domácího Kateřiňáka a zaslouženě obdržel červenou kartu. Oslabení hosté se už do konce zápasu nedostali k vážnějšímu ohrožení hradecké branky, Votroci zase se svými šancemi nakládali až příliš lehkovážně. Buď sami selhali a nedokázali ve vyložené příležitosti vůbec zakončit (brejk Zorvana s Firbacherem) a nebo jim gól z kopačky sebral brankař Lindr.

Hradec Králové tak v souboji o čtvrtou příčku jednoznačně porazil Ústí nad Labem 2:0 a stále ještě živí teoretickou naději na zisk třetí příčky a šanci na baráž o první ligu. Musí však ve zbývajících dvou střetnutích získat o tři body více než Brno.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme