FC Hradec Králové - FK Pardubice - 1:1

Derby do ochozů přilákalo solidní návštěvu. Ilustrační foto.
Derby do ochozů přilákalo solidní návštěvu. Ilustrační foto. | autor: Luboš Lorinc

Třetí kolo Fotbalové národní ligy znamenalo konečně premiéru fotbalistů Hradce Králové před domácím publikem v nastávající druholigové sezóně. Kromě premiéry měl zápas ale ještě jedno označení - derby. Pod malšovická "lízátka" totiž zavítal soused z Pardubic. Ochozy Všesportovního stadionu v Malšovicích tak byly velmi solidně zaplněny a řada prvoligových týmů by bezmála čtyřčtisícovou návštěvnost mohla závidět.

Domácí fanoušci byli po dlouhé pauze po fotbalu hladoví, ovšem hráči Hradce jim příliš chutné menu zpočátku neservírovali. Byli sice aktivnější, ale díky častých chybám v rozehrávce dávali hostům až příliš mnoho příležitostí útočit do nepřipravené obrany. Ottmar v hradecké brance tak měl od úvodních minut plné ruce práce a už ve třetí minutě zlikvidoval pohotovým zákrokem jasnou příležitost pardubického Fouska. Průběh dění na hřišti dokumentuje fakt, že během první desetiminutovky zahrávali hosté hned tři rohy. Votroci nicméně nesložili zbraně a soustavnou snahou o aktivní hru se postupně dostávali před brankaře Pardubic Frydrycha. A ačkoliv se dlouho nedostali na dostřel pardubické svatyně, v 15. minutě už vedli. David Vaněček dostal na levé straně míč do běhu, Frydrych proti němu trochu netakticky vyběhl, hradecký snajpr si ho obhodil, následně si poradil i se stojícími obránci a poslal míč do sítě - 1:0.

Po vstřelné brance se obraz hry příliš nezměnil. Domácí tým se snažil o útočnou hru, ale díky častým chybám v rozehrávce měli pardubičtí hráči dost prostoru pro rychlé brejky. Naštěstí pro Votroky ve finální fázi hosté selhávali. V koncovce se ale nedařilo ani domácím a to i přesto, že postupem času si vytvořili jasnou převahu a místy Pardubice doslova zatlačili do velkého vápna.

Také do druhého poločasu vstoupily aktivněji Pardubice. Ve 47. minutě domácí Holeš na hranici hradeckého velkého vápna nikým neatakován klopýtnul a Krmaš musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu na Petráně. Následující přímý kop poslal do šibenice Ottmarovy branky Kudrna, ovšem domácí gólman vytáhl skvělý zákrok a za aplausu domácích příznivců míč vytěsnil na roh.

Domácí měli ideální příležitost zvýšit náskok v 55. minutě, kdy se na branku Frydrycha řítil v brejku osamocený domácí Súkenník, ale jasné příležitosti se zalekl a místo zakončení volil alibistickou přihrávku na obsazeného spoluhráče. To bylo ze strany Hradce na dlouhou dobu všechno. Naopak hosté z Pardubic postupně přebírali iniciativu a byli stále více nebezpeční. V 72. minutě Jeřábkovu umístěnou střelu ještě Ottmar dokázal vyrazit, ovšem o minutu později už i on musel míč lovit ze své sítě. V nepřehledné situaci před jeho brankou se nejlépe zorientoval hostující Kopřiva a vyrovnal - 1:1. A mohlo být ještě hůř, protože hosté po vyrovnání cítili, že Hradec je otřesený. Vyvinuli si poměrně silný tlak, který naštěstí pro domácí nedokázali využít v proměnění vedoucí branky. Votroci nakonec zcela bez šance nebyli. Střídající Pázler se hned dvakrát probíjel před Frydrycha, ale ten se štěstím jeho příležitosti zlikvidoval. Zcela v závěru pak podnikl rychlý brejk hradecký mladíček Vlkanova, který se probil přes půl hřiště, zbavil se elegantně i obránců a když už před ním bylo volno, trefil jen náruč připraveného Frydrycha. Zápas tak skončil zaslouženou dělbou bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme