FC Hradec Králové - FK Fotbal Třinec 1:0

19. kolo fotbalové Fortuna národní ligy proti sobě svedlo celky FC Hradec Králové a FK Fotbal Třinec. Zatímco domácí celek před utkáním vévodil i přes méně odehraných zápasů druholigové tabulce, Slezané na tom nebyli nejlépe. Se 17 body na 14. místě balancuje na hraně sestupových vod. Jenže už minulé utkání Votroků s předposledním Táborskem ukázalo, že soupeři ze spodních částí tabulky jsou velmi houževnatí a dostat se za jejich soustředěnou obranu není snadné. V neděli to s Třincem to ovšem bylo jiné.

Tým vedený trenérem Strakou byl od začátku zápasu Votrokům vyrovnaným soupeřem a rozhodně nehrál žádný "beton". Votroci sice byli aktivnější a individuálně lépe technicky vybavení, ale hosté tyto přednosti domácího celku eliminovali velkou bojovností a týmovým výkonem. Již v 9. minutě si Třinec vypracoval po rohovém kopu zajímavou příležitost, ale Janoščin z hranice velkého vápna hradbu těl před domácím brankařem Reichlem nepropálil. O čtvrt hodiny později pálil po rychlém průniku z levé straly Samiec, tečovaná střela však mezi tyče nemířila.

Votroci - ač měli míč častěji ve svém držení - se dlouho nedokázali propracovat k zakončení. Slezané jejich útočné aktivity dokázali eliminovat včas a přes zhuštěnou obranu se Hradečtí nedokázalil prosadit. Spoléhali především na centrované míče, které ale vysocí třinečtí obránci v pohodě likvidovali.

K vedením tak Votrokům musel pomoci příliš aktivní Janoščin. V 32. minutě srazil v souboji tělo na tělo až příliš tvrdě Erika Prokopa a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Hradce. K tomu se postavil zkušený exekutor v černobílých barvách Rada a bez problém proměnil - 1:0.

Inkasovaná branka dění na hřišti výrazně nezměnila. Domácí sice měli více ze hry, ale do zakončení se nedokázali dostat. Až v samotném závěru poločasu třinecký brankař Adamuška nepřesně rozehrál, ale Pavel Dvořák nedokázal po přihrávce Prekopa připraveného třineckého gólmana prostřelit.

Druhý poločas měl také vyrovnaný průběh. Zhruba do 50. minuty byl výrazně aktivnější Hradec, Votroci uzamknuli Třinec na jejich polovině. Jejich snaha o překonání hostující obrany a brankaře byla marná. Výsledkem této aktivity byla jen nedůrazná střela Prekopa do středu branky.

Postupně začali přebírat iniciativu Slezané a nutno přiznat, že byli i nebezpečnější. S Janoščinovou střelou z 52. minuty měl Reichel plné ruce práce. A opět Janoščin byl vidět v 69. minutě. Jeho první střelecký pokus byl nejprve zblokován, druhou střelu vytěsnil Reichel se štěstím na roh.

Teprve v závěrečné čtvrthodině se Votroci znovu vzchopili a ukázali, že dokážou vyprodukovat i nebezpečné situace. Jenže střelecké kopačky si v neděli nevzali. V 78. minutě se až do velkého vápna probil domácí obránce Čech, nechal za sebou dva protihráče, ale již nikým netísněn v rozhodující okamžiku zakopnul a nedokázal odcentrovat.
V 79. minutě zahrával přímý kop Rada. Na jeho centr si výborně naběhl Vašulín, ale jeho tvrdá hlavička mířila jen do tyče. O další tři minuty byl opět v akci Vašulín, jeho tvrdá střela jen těsně minula Adamuškovu branku.
A hradecký útočník se do brankové příležitosti dostal i v 88. minutě. Obešel hostujícího obránce a běžel z úhlu sám na brankaře. Jenže místo toho, aby volil přihrávku na nabíhající spoluhráče, pokusil se vyběhnuvšího brankaře hostů obstřelit. To se mu sice povedlo, ale míč minul i branku.
Brankovou tečku zápasu nedal v nastavení ani domácí Donát, který se po rychlém brejku probil do velkého vápna, ale prováhal vhodný okamžik ke střele.
Zmařené šance nakone

Votroky mrzet nemusely, protože krátce na to hlavní rozhodčí ukončil zápas a tři body zůstaly na východě Čech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme