FC Hradec Králové - FK Baník Most 2:0

Fotbalisté Hradce Králové jedou na domácí vítězné vlně. Od začátku letošního ročníku druhé ligy doma neztratili ani bod a dostali jen jeden gól. O tom, že do Hradce se pro body letos nejezdí, se v přesvědčil i Most. Hráči Baníku sice nepředvedli špatný výkon, ale Votroci byli lepší.

Od úvodního hvizdu se domácí tlačili do útoku a mostecký brankář Paleček se měl co otáčet, aby udržel čisté konto. S Karalovou ránou si poradil, Fischerův nebezpečný centr zlikvidoval, ale v 11. minutě už lovil míč ze sítě. Černý zahrával přímý kop a jeho střela z dobrých 20 metrů zastihla Palečka nepřipraveného - 1:0. Votroci pokračovali v ofenzivní hře i v dalších minutách, ale díky vlastní zbrklosti a nepřesnosti se připravovali o dobré šance. Přesto si často vysloužili potlesk na otevřené scéně. Ale ani hosté nehráli pasivně a hrozili především z rychlých protiútoků. Zejména rána Bělouška z 21. minuty patřila k těm vydařenějším momentům, Lindr v hradecké brance se pořádně zapotil. O deseti minut později pak měl Most další šanci, ale Hora se proti Wozniakovi neprosadil. Stejně tak z protiútoku nepřekonal Palečka aktivní Černý.
Druhý poločas už nebyl tak útočně pojatý jako první půle, přesto se bylo stále na co dívat. Hosté s Votroky trochu srovnali krok, ale Hradec byl i tak o trochu rychlejší a v rozhodujících okamžicích se projevila i zkušenost a sehranost obranné řady. Ta si poradila i s rychlonohým Onyangem. Hráč černé pleti byl sice jednoznačně nejrychlejší na hřišti, ale jeho průniky obránci stihli vždy včas zlikvidovat. Když už to vypadalo, že hra začne upadat do průměru, provedl trenér Kotal dvě střídání a ta se vyplatila. Rezek s Dvořákem vnesli do hry v závěrečných minutách výrazné oživení a právě tito dva hráči stáli u druhého úspěchu domácích. V 83. minutě se po rychlé kombinaci dostal k míči Rezek, jeho centr našel Dvořáka a hradecký útočník z otočky potvrdil vítězství domácích na konečných 2:0. Utkání se dohrávalo pod kontrolou Hradce, který už nepřipustil žádné překvapení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme