FC Hradec Králové - FC Vlašim 2:0

Votroci hostili Vlašim. Ilustrační foto.
Votroci hostili Vlašim. Ilustrační foto. | autor: fchk.cz

22. kolo Fotbalové národní ligy přivedlo pod malšovická "lízátka" celek FC Sellier & Bellot Vlašim. Nevlídné počasí, které panovalo celý víkend, poznamenalo jak návštěvnost zápasu, tak povrch fotbalového trávníku. Ten byl po vytrvalém dešti podmáčený a těžký. To příliš nenahrávalo hostům, kteří sice minulý týden porazili Třinec, na hřištích soupeřů se jim však letos moce nedaří - za podzimní i jarní část uhráli pouze jednu remízu. Hradec tak byl v zápase s 11. celkem tabulky jasným favoritem. Navíc pokud by zvítězil, posunul by se na druhou postupovou příčku před svého velkého rivala Karvinou.

Úvodní desetiminitovka se však odehrávala zcela v režii Středočechů, kteří nejenže měli optickou převahu, ale dostávali se až příliš blízko na dostřel Ottmarovy branky. V průběhu následujících minut však získali Votroci stále větší prostor a začali být nebezpeční. K přímému ohrožení Vorlovy branky se dostali ve 13. minutě, kdy falšovaná Schwarzova střela z voleje skončila jen kousek vedle. Hradec však stále diktoval tempo hry a tlačil na vlašimskou obranu. Ta fungovala poměrně spolehlivě, ale čas od času měla malá okénka. Toho mohl využít ve 22. minutě Malínský, ale jeho tvrdá přízemní střela přes obránce mířila těsně vedle tyče.
Jenomže to bylo až do konce poločasu prakticky všechno, na hřiště se snesla nuda. Nepřesné přihrávky a absence jakéhokoliv nápadu - takový byl zbytek prvního dějství. Nic na tom nezměnily ani dva rohy Hradce v samotném závěru poločasu, které ovšem žádné ohrožení pro Vlašim neznamenaly.

O přestávce dostali domácí hráči v kabině patrně "kapky" na povzbuzení, protože do druhého poločasu nastoupili podstatně aktivněji. Výsledek se dostavil v 51. minutě, kdy hostující Pimpara ve vápně fauloval Pázlera a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil obvyklý exekutor pokutových kopů Mareš - 1:0.
Po inkasované brance Vlašim musela otevřít hru a domácí celek tak dostal více prostoru pro útočení. Již v 53. minutě prošel přes polovinu hřiště Trubač a byl faulován těsně před vápnem. Přímý kop však Pázler neproměnil. V 54. minutě míč z úhlu do sítě neprotlačil Malínský a v 56. minutě byl v jasné příležitosti Zorvan, ale Vorel jeho střelu vyrazil a Pázler dorážku mezi tyče neposlal.
Hosté se ale nevzdali a postupně se začali objevovat před Ottmarovou brankou častěji, než by bylo hradecké obraně milé. Hrozili zejména z rohů. V 72. minutě byl velmi blízko vyrovnání Hejný, ale jeho hlavičku v dobré příležitosti dokázali Votroci se štěstím zlikvidovat.
Tato situace mohla Vlašim mrzet, protože o dvě minuty později pálil v dobré příležitosti Zorvan, míč se dostal k hradeckému Krátkému, který byl na hřišti po střídání zhruba půl minuty a bylo prakticky rozhodnuto. Krátký míč pohodlně doklepl do odkryté branky - 2:0. To už bylo na hostující celek příliš velké sousto. I přes další snahu o korekci výsledku je Votroci do žádné příležitosti nepustili. FC Hradec Králové - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme