FC Hradec Králové - FC MAS Táborsko 3:0

V 18. kole Fortuna Národní ligy hostil FC Hradec Králové v netradičním středečním termínu celek FC MAS Táborsko. Potkali se tak soupeři z opačných pólů druholigové tabulky. Zatímco Votrokům před úvodním hvizdem patřila první příčka druholigové tabulky, Táborsko okupovalo předposlední 13. pozici. Podle papírových předpokladů tak byl domácí celek jasným favoritem a nic než zisk tří bodů by byl velkým překvapením.

Hradec vstoupil do utkání dle očekávání aktivně a od úvodního hvizdu uzavřel hosty na jejich polovině. Jenomže do zhuštěné obrany Jihočechů se dostával jen obtížně. Naopak soupeř spoléhal na rychlé protiútoky a tato taktika mu zpočátku vycházela. Již ve 3. minutě se za obranu Votroků dostal Holiš, ale míč nedokázal zpracovat. O další dvě minuty už to v hradecké obraně hořelo podruhé, když opět z brejku postupoval na hradeckého brankaře Reichla Nielsen. Hradečtí obránci mu míč na poslední chvíli skluzem odebrali, ale nechybělo mnoho, aby hostující forvard skóroval a nebo byl faulován. Bohužel pro něj se při hradeckém skluzu zranil a utkání pro něj skončilo.

Toto druhé varování již bylo pro obranu Hradce dostatečným varováním, aby si dávala na hostující brejky pozor. Jenomže v útočné fázi se až tak moc nedařilo. Do zhuštěné obrany Táborska se Votroci nebyli schopni prokombinovat a zkoušeli tak střely ze střední vzdálenosti. V 8. minutě pěkně pálil Leibl, ale na hostujícího brankaře Slávika nevyzrál. Brankař Táborska pak předvedl excelentní zákrok v 21. minutě, kdy vytáhl na roh Radův precizně zahraný přímý kop. A o dalších pět minut později opět pozorný Slávik zlikvidoval pohotový střelecký pokus Prekopa.

Důležitý okamžik zápasu přišel ve 31. minutě. Hradec zahrával rohový kop, v následné skrumáži byl Prekop faulován a Hradec kopal penaltu. Tu spolehlivě proměnil Rada a Votroci vedli 1:0.

Kdo by čekal, že hosté po inkasované brance otevřou více hru a budou více útočit, hodně se pletl. Táborsko zůstalo i nadále zalezlé ve své obranné ulitě a trpělivě čekalo na případné brejky. Příležitost k průniku sice nepřicházela, ale na druhé straně nepustili Votroky do blízkosti své branky.

Ani začátek druhého poločasu změnu nepřinesl. Votroci sice začali zostra, ale Táborsko počáteční tlak ustálo a opět zformovalo obranné řady. Hradec se tak dlouho nedostával do nebezpečných prostor a hosté drželi přijatelný výsledek. S přibývajícími minutami se však začali osmělovat k občasným průnikům. V 59. minutě tak nebezpečně střílel Čapek a o chvíli později pálil těsně nad Reichlovu branku Dybala.

Stále to však byl domácí tým, který měl míč častěji na svých kopačkách a v 69. minutě se dočkal druhé branky. Po pravé straně utekl za obraně Jihočechů Vašulín, dokázal odcentrovat a odražený míč napálil na branku Rada. Jeho střelu rukou zastavil Holiš a Votroci měli k dispozici opět pokutový kop. K němu se postavil znovu Rada a nekompromisní pumelicí pod břevno zvýšil na 2:0.

Druhá branka již definitivně zlomila odpor Táborska. Hradečtí hráči měli hru pod kontrolou a volná okénka v hostující obraně již byla víc než viditelná. V 81. minutě se dokázal na hranici malého vápna hezky prosadit Vašulín, ale jeho střelu z otočky dokázali hosté srazit na roh.

V 85. minutě se Votroci dočkali třetí branky. Dvořák sice ještě Záviškovu nabídku nedokázal v střelu proměnit, ale odražený míč poslal do sítě nikým nehlídaný Donát - 3:0.

To byla závěrečná tečka za zápase. Hradec sice mohl ještě skórovat Vašulínem, ale jeho ukrytá patička brankaře Slávika nepřekvapila..

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme