FC Hradec Králové - FC MAS Táborsko 1:1

| autor:

Po dvouměsíční přestávce se tento víkend rozbíhá opět fotbalový kolotoč. A naskočil do něj i jeho tradiční účastník FC Hradec Králové. Bohužel po roční prvoligové pauze opět jako druholigový. A to není jediná změna. Fotbal v Hradci se až na výjimky bude hrát nově již v pátek. Další změnou je složení kádru. Po sestupu z první ligy opustily Votroky některé jeho opory, které patřily v uplynulé sezóně ke stabilnímu základu sestavy Hradce. Příchodů až tak mnoho nebylo a proto byl úvodní zápas sezóny Hradce proti Táborsku velkou neznámou.

Domácí celek vstoupil do zápasu aktivně a od úvodních minut Jihočechy jasně přehrával. Na těžkém a podmáčeném terénu však nebylo dost klidu na finální přihrávku a proto k první opravdu vážné šanci se dostali Hradečtí až ve 27. minutě. Zorvan vybojoval na levé straně míč, který dokázal nahrát přesně Martanovi, ale ten zcela sám před brankařem Tomou nedokázal zamířit přesně a minul. Tento okamžik odstartoval enormní hradecký tlak, kdy během deseti minut prakticky nepustili Votroci Táborsko ze své poloviny. Jenomže dobré příležitosti Pázlera a Vlkanovy v síti neskončily.

Na druhé straně Táborsku bohužel stačilo na vstřelení branky minimum - jedna minela brankaře Ottmara, který ve 40. minutě hrubě podcenil při rozehrávce těžký terén. Míč mu odskočil od nohy a ještě se zastavil v kaluži. Hostující Musiol jen v klidu poslal míč do branky - 0:1.

Druhý poločas měl podobný průběh jako první dějství. Hradec byl jednoznačně lepší a Táborsko moc na svoji polovinu nepouštěl. Tlak domácího celku vyústil v zaslouženou branku v 60. minutě. Vlkanova dostal kolmici do běhu za obranu. Na těžkém terénu se mu ale míč zastavil. Místo zakončení tak volil přihrávku na zcela volného Schwarze, který precizní technickou střelou poslal míč přesně do šibenice - 1:1.

Po vyrovnávací brance Hradec ožil a vycítil šanci na definitivní zlomení nevýrazného Táborska. To, co se odehrávalo na hřišti, bylo možné označit za exhibici. Jenomže smršť vyložených šancí mezi 65. až 70. minutou vyšla naprázdno. A že jich bylo. Jenomže jedno měly společné - špatnou koncovku. Míč směřoval vždy buď doprostřed brány, kde byl Toma, a nebo mimo branku. Táborsko bylo zralé na ručník, jenomže Hradec toho nedokázal využít. I přes drtivý tlak vítěznou branku nevsítil, neujala se ani závěrečná střela k tyči Pázlera v nastavení.
Zápas, který měl téměř jednostranný průběh, tak skončil remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme