FC Hradec Králové - 1. SK Prostějov 1:2

Ve 13. kole druhé fotbalové ligy hostil za pěkného podzimního dne Hradec Králové celek 1. SK Prostějov. Votrokům se výsledkově poměrně daří - minulé kolo si přivezli 3 body z Vlašimi. Jenomže současně se "vykartovali" čtyři hráči základní sestavy, což v kombinaci s rozsáhlou marodkou znamenalo, že před nedělním zápasem s Prostějovem musel trenér Frťala hodně improvizovat a poslat na hřiště nadějné mládí. Do zápasu totiž nemohli nastoupit kvůli kartám Šípek, Leibl, Kopečný a špílmachr Vlkanova. Kvůli zranění nemohli hrát Frýdek či Kateřiňák. Do základní sestavy Hradce se tak dostali hráči, kteří toho letos ještě příliš neodehráli.
Na straně druhé Prostějov spoléhá na ostřílené borce. V jeho kádru stále hrají důležitou roli zkušení hráči Schuster, Janíček, Kroupa a exreprezentant Polák. Navíc Hanáci v minulém kole také bodovali naplno, když porazili Žižkov.
I přes rozdílné postavení v tabulce tak nebyl favorit zápasu předem jasný.

Pohled na hřiště však od úvodních okamžiků jasně ukazoval, kdo bude hrát prim. Hosté z Hané byli na míči rychlejší, dominantnější a za první desetiminutovku prakticky Votroky nepustili na svoji polovinu. Svůj dobrý vstup do zápasu pak korunovali ve 13. minutě vedoucí brankou. Polák kolmou přihrávkou do vápna vysunul nabíhajícího Slaměnu, který vypálil a míč ve skrumáži nešťastně tečoval domácí Kvída - 0:1.
I poté jasná převaha hostů pokračovala, naštěstí pro Hradec v koncovce Prostějov nebyl efektivní.
K optickému srovnání sil došlo přibližně v polovině prvního poločasu. Hradci se dařilo probojovávat se až k hostující brance, ale v útoku byl bezzubý. Nedařilo se mu ani ze standardních situací a i přes mírnou převahu a viditelnou snahu nepřišla žádná vyložená příležitost.

Druhý poločas bohužel nenabídnul na hřišti žádnou výraznější změnu. Firbachera v útoku sice nahradil Prekop, ale obraz hry byl stejný. Votroci nebyli schopni dostat se na dostřel Brédovy branky, natož k zakončení. Snahu domácímu celku nebylo možno upřít, ale oslabení domácí na dobře zformovanou hostující obranu nestačili. Naopak sami v defenzívní činnosti nebyli nejjistější, čehož Prostějov dokázal využít v 54. minutě ke zvýšení vedení. Z nevinně vyhlížející akce po levé straně se dostal k míči nikým nehlídaný Rolinc a tvrdou přízemní střelou poslal míč za Ottmarova záda - 0:2.
Vzhledem k rozložení sil na hřišti bylo zřejmé, že Votroci už budou mít šanci na vyrovnání jen minimální. Zkušenost i herní kvality byly jednoznačně na straně hostujícího týmu.

Jenomže ve fotbale není nikdy nic jasné a ani v neděli na malšovickém stadionu to nebylo jinak. Běžela 68. minuta a hostující Píchal fauloval na hranici velkého vápna jednoho z hradeckých hráčů a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Zbrožek a snížil na 1:2.

Hradečtí vycítili příletitost na vyrovnání a přidali na obrátkách. Menší individuální kvality nahrazovali bojovností a nadšením a na hřišti to bylo vidět. Dokonce tak moc, že Píchal fauloval na polovině hřiště pronikajícího Urmu a uviděl druhou žlutou a následně i červenou kartu. Hradec tak dostal výhodu čtvrthodinové přesilovky. Jenomže právě při ní se ukázalo, že nadšení nestačí a jsou potřeba i herní kvality. Začalo totiž okamžité obléhání prostějovské branky, při kterém hostující tým vytvořil neprůchozí hradbu, s níž si Votroci nedokázali poradit. Respektive nedokázali si poradit sami se sebou - jejich hra postrádala přesnost i nápad, takže za celou závěrečnou čtvrthodinu nesvedli vytvořit šanci, kterou by bylo možno označit za nebezpečnou nebo dokonce vyloženou.
Prostějov bez problémů ubránil výsledek 2:1 a z Hradce Králové si za zaslouženou výhru odváží tři body.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.10.2019 12:54
veprova hlava zastupitelstava (neregistrovaný)
Hlavne nepostupovat! Stadion, pak postup.
Hlavne nepostupovat! Stadion, pak postup.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme