Farmářka opět kritizuje ŘSD

Farmářka Ludmila Havránková z Plačic je opět ve sporu se silničáři. Žena, která vešla v povědomí svým odmítavým postojem k prodeji či převedení pozemků nutných pro dokončení dálnice D11 do Hradce Králové, nyní kritizuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za to, že pokácelo několik desítek stromů na jejím pozemku. Informoval o tom Český rozhlas Hradec Králové.
Spor se rozhořel v souvislosti s pokácením čtyř desítek ořešáků u silnice I/11, v místě plánovaného napojení dálnice na tuto komunikaci. Farmářka tvrdí, že alej se nacházela na jejím pozemku. ŘSD toto tvrzení odmítá. Podle Aloise Lichnovského z ŘSD stromy patrně stály mimo pozemky paní Havránkové, respektive v jejich těsném sousedství. Havránková však dodává, že i kdyby stromy rostly mimo, nikdo nepožádal o svolení ke vstupu na její parcelu při kácení.
Kácení ořešáků povolil hradecký magistrát na základě map, podle kterých stojí stromy na hranici pozemku. Magistrát nyní vydal předběžné opatření o zastavení dalšího kácení a silničáři nechají hranice parcel znovu proměřit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.2.2007 22:01
Honza z HK3 (neregistrovaný)
Vazena pani Havrankova,
doufam,ze se co nejdrive dohodnete o prodeji pozemku a dotazeni dalnice D11 az k Hradci...
Nikomu bych nepral aby Vam nekdo blizky zahynul na soucasne silnici c.11...
1.3.2007 09:32
Eraser (neregistrovaný)
Já jsem myslel, že v Čechách a v Evropě máme zemědělce nebo rolníky. Že by to mělo pejorativní význam když se musí přejímat název "farmář"? Ona farma je trochu něco jiného než hospodářství v Čechách...
1.3.2007 21:12
Xaver (neregistrovaný)
pro příště
A pro příště žádám o označení route D11, ještě lépe route R11. Ať jsme světoví....jupííííí :-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme