Štítky: | Univerzita | UHK |

Fakulty informatiky a managementu hradecké univerzity slaví dvacítku

Ilustrační foto
Ilustrační foto

V pátek 15. února uplyne dvacet let od vzniku Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK).

Oslavy se prolnou celým rokem 2013, který na fakultě pojali jako jubilejní. Významné výročí si zdejší FIM připomene několika odbornými akcemi.

První z nich bude vernisáž výstavy pořádané Českou národní bankou připomínající dvacetiletí české korunové měny v samostatné republice.

"Výstavu zahájí spolu s děkanem fakulty a rektorem univerzity guvernér ČNB Miroslav Singer v úterý 19. února v 10 hodin v univerzitním kampusu Na Soutoku," uvedl podrobnosti Ondřej Tikovský, kancléř Univerzity Hradec Králové.

Fakulta informatiky a managementu se za dobu své existence zdárně prosadila v celorepublikovém měřítku a v zahraničí. "Díky existenci fakulty mohou v kraji studovat všichni talentovaní zájemci o informatiku, finance, management a také cestovní ruch. Mezi roky 1994 a 2012 FIM UHK úspěšně připravila 5 289 absolventů inženýrského a bakalářského studia, kteří se uplatňují v podnikatelských subjektech, ve službách, veřejné správě a v dalších oblastech, kde je třeba znalostí informatiky a manažerských a ekonomických dovedností a znalostí," popsal přínos fakulty Tikovský.

Od roku 2008 slouží fakultě samostatná moderní budova přímo v univerzitním areálu Na Soutoku v Hradci Králové. Studovny a posluchárny disponují špičkovým technickým vybavením.    

Fakulta udržuje těsné kontakty s podniky, s jejichž pomocí profiluje studijní plány tak, aby byly co nejblíže potřebám podnikatelské a další praxe. "Firmy rovněž studentům nabízejí konkrétní a užitečná témata kvalifikačních prací, možnosti získat praxi v rámci bližší spolupráce či stáže a těm nejlepším posluchačům i zaměstnání," informoval kancléř univerzity. FIM UHK je kupříkladu součástí sdružení firem, které působí v oblasti informačních technologií, tzv. Hradeckého IT klastru.

Fakulta také rozvíjí zahraniční vztahy a posluchačům z ciziny nabízí své obory v anglickém jazyce. Potkávají se tak zde studenti z  evropských zemí, z Tchaj-wanu a dalších zemí Asie a Afriky.

Aktuálně na fakultě studuje 2 400 posluchačů. "Cílem vedení FIM je nadále nabízet možnost využívat nejmodernější technologie tak, aby absolventi byli schopni okamžitě po nástupu do praxe zvládat to poslední a nejlepší, co se v oblasti informatiky a komunikačních médií nabízí," sdělil cíle fakulty kancléř Tikovský. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Po dvou letech oprav se otevřela budova filozofické fakulty na náměstí Svobody

Významná vzdělávací a výzkumná instituce v Královéhradeckém kraji, Univerzita Hradec Králové (UHK), po dvouleté pauze zpřístupnila zrekonstruovanou budovu filozofické fakulty na náměstí Svobody v Hradci Králové. Opravy vyšly na více jak 200 milionů korun. Na území…
Čtěte více

Promoce se kvůli pandemii nekonají, na univerzitu nastoupí jen zlomek zahraničních studentů

Na Univerzitu Hradec Králové začnou přijíždět v druhé polovině září jako každý rok zahraniční studenti. Tento semestr jich ale kvůli pandemii koronaviru bude studovat v Hradci Králové zhruba jen desetina, převážně ze zemí Evropské unie. Univerzita zrušila i všechny ceremonie…
Čtěte více

Tým z hradecké univerzity tiskne na 3D tiskárně robota, soutěží o 10 milionů dolarů

Tým z Univerzity Hradec Králové soutěží jako jediný z Česka o 10 milionů amerických dolarů s prototypem robota, pracovně pojmenovaného FIM Bot. V prosinci 2019 se tým z Fakulty informatiky a managementu (FIM) kvalifikoval mezi 77 nejlepších týmů z 19 zemí světa.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme