Fakultní nemocnice má novou psychiatrii

Ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové byla dnes slavnostně otevřena nová budova psychiatrické kliniky. Ta poskytne lepší péči o pacienty, nabídne jim příjemné prostředí a také propojení s dalšími klinikami.

Podle přednosty psychiatrické kliniky profesora Jana Libigera čeká pacienty klid, jistota a výborná péče zdravotníků. „Naším cílem bylo vytvořit prostředí, které bude respektovat jedince a usnadní nemocným návrat do skutečnosti v myšlení, emocích i v chování,“ řekl Libiger.
Budovu tvoří tři lůžková oddělení. Z toho jedno je přijímací a další dvě léčebná. Jedno z nich bude sloužit pro léčbu úzkostných a afektivních poruch, druhé pro léčbu psychotických stavů. Je tu také psychiatrická rehabilitace, denní stacionář a výukové prostory pro studenty psychiatrie.
Vybudování nové kliniky v rámci komplexu nemocnice je podle odborníků pro pacienty velmi důležité. „Nechceme, aby lidé měli z psychiatrie strach, aby ji chápali jako místo, kde jsou zavřeni a jejich pobyt tam je vynucen,“ dodal přednosta.
Druhým důvodem je to, že lidé s duševními nemocemi jsou často nemocní i tělesně, někdy právě proto, že si se svým životem nedokáží poradit. Protože hůř komunikují, ke zdravotnickým službám se dostávají hůř.  Na základě těchto aspektů je důležité že jim v nemocnici mohou odborníci poskytnout také medicínsky kvalitní prostředí

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.1.2009 08:17
MIREK (neregistrovaný)
Možná by nebylo špatné na toto oddělení zavřít všechny, kteří pro HK uzavírají tak výhodné smlouvy, jako na příklad na provozování parkování, výstavbu terminálu, atd. Léčit je po dobu 30 let, vypumpovat žaludky, klistýr a chinin.
13.1.2009 17:55
Xaver (neregistrovaný)
Zvolil bych pro ně jiný úkryt, odnepaměti zvaný kriminál...:-))
13.1.2009 20:54
Hradecan (neregistrovaný)
A ten klystýr dvojtej!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme