Extraliga je zpátky, hokejisté ale na úvod prohráli s Vítkovicemi

V pátek v 18 hodin vypukl pro hradecké hokejisty nový ročník hokejové extraligy. Na domácím ledě ve Fortuna aréně před natěšeným publikem přivítali mužstvo HC Vítkovice Steel. Zápas byl nejen bojem o první extraligové body, ale také vzájemným soubojem dvou bývalých spoluhráčů. Domácí branku hájil z pozice jedničky Ondřej Kacetl a na druhou stranu se postavil Pavel Kantor, který ještě loňskou sezónu hájil barvy Hradce. Po skončení utkání se  nakonec více radovala bývalá hradecká jednička, jelikož urputný vítkovický tým udolal hradecký Mountfield HK 4:3 po samostaných nájezdech.

Do utkání vstupovali domácí hokejisté jako papírový favorit a podle toho i vypadal začátek zápasu. Tradičně aktivně hrané první minuty zápasu však domácím gól nepřinesly. Postupem času Vítkovice srovnaly krok a nebezpečně útočily. Hradec pod tlakem ztrácel půdu pod nohama, avšak směrem dopředu si dokázal vytvořil mnoho akcí, kterým ovšem chybělo gólové zakončení. Na první gól si fanoušci museli počkat až do desáté minuty, ale rozhodně se z něj neradovali ti domácí. Michael Vandas se trestuhodně po pravé straně prosmýkl s pukem před Kacetla a šikovně zavěsil pod horní tyčku – 0:1.

Hradec mohl vzápětí srovnat, ale pokusy Vantucha, Tvrdíka či Knotka zlikvidoval jistý Kantor. O chvilku později si poradil s pěknou akcí Jaroslava Bednáře, který do šance vyslal Briana Ihnačáka. V závěru první části hry se do zajímavé akce dostal Jaroslav Kudrna, ale ani on nedostal puk za záda hostujícího brankáře. Vítkovické vedení 0:1 tak vydrželo až do první přestávky.

Druhá perioda měla obdobný scénář. Aktivnější a nebezpečnější Hradec troskotal na Kacetlovi, který dokázal všechny pokusy pokrýt. Naopak ve 27. minutě založil rychlý protiútok Štenc, posunul na Olesze, který zátáhl puk do hradecké třetiny a se štěstím zakončil – 0:2. 

V čase 32:42 se konečně dočkali domácí. Puk putoval po ose Jank - Ihnačák před Kacetla. A Ihnančák se ukázal jako správná posila - pohotovou střelou do horního růžku konečně překonal Kantora – 1:2. Neuplynulo ani pět minut a hradecké ochozy bouřily podruhé. Chybu ve vítkovické obraně potrestal první útok. Nikým neatakovaný Knotek posunul puk na Kudrnu, přihrávku srazil obránce Kudělka směrem za Kantora, kde pohotově doklepl Jaroslav Kudrna – 2:2.

Na záčátku třetí třetiny snad nikdo nevěřil, že by domácí mohli slibně dotažený zápas prohrát. Šok následoval v 53. minutě Balán v oslabení podnikl ukázkový výlet za záda hradeckých beků a neomylně zakončil – 2:3. Hradecké ochozy však nesmutnily na dlouho. Šikovná souhra Bednáře, Vydareného a Janka vyústil potřetí v zápase k vyrovnání – 3:3.

Závěrečný tlak domácího celku změnu výsledku nepřinesl a tak následovalo prodloužení. Ani to však o vítězi nerozhodlo a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. V nich se vítkovičtí dvakrát střelci nemýlili a naopak hradečtí vyšli zcela naprázdno. Vítkovice se tak z Hradce odvážejí dva body.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme