Europoslance mohou hradečtí občané zastihnout každý pátek v nově otevřené kanceláři

Kancelář europoslance Oldřicha Vlasáka najdou lidé v Čelakovského ulici na pěší zóně. Stejně tak jako v případech dalších poslanců, také Vlasák si nechal zřídit své kontaktní místo přímo ve své stranické kanceláři. V tuto chvíli je tedy sídlo hradecké ODS současně kontaktním místem europoslance. "Nebudu v tomto smyslu výjimkou. I nadále mé propojení zůstává. Ani v budoucnu neuvažuji o oddělení kanceláře," uvedl Vlasák.
Občan, který zamíří do eurokanceláře najde v prostorách suterénu asistenta či jinou kontaktní osobu, která mu podá prvotní informace. V případě konkrétních dotazů i za nepřítomnosti europoslance obdrží lidé odpovědi zprostředkovaně. Lidé však mohou kontaktovat svého evropského zástupce nejenom telefonicky, ale také elektronickou poštou. V dohledné době slibuje Vlasák zřídit také schránku přímo na písemné dotazy. Na pronájem svých kanceláří získávají europolsanci parlamentní dotaci ve výši zhruba sto tisíc korun měsíčně. Obnos má být rozdělen na vybavení a chod kanceláře včetně všech poplatků (nákup a údržbu počítače, telefonů a všech poštovních služeb). Tím, že většina z nich umisťuje své kanceláře do svých stranických sídel, jdou tyto prostředky na účty jednotlivých stran. Vlasák však tuto možnost odmítá a komentuje takto: " To jsou peníze evropské. Ten hlavní smysl je informovat občany o Evropě, navázat kontakty s univerzitami a nakoupit potřebnou techniku. Na toto jsou určeny všechny ty prostředky."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme