Energetici prohráli v Kadani 4:3

Začátek úvodní třetiny patřil hostům, kteří z tlaku vytěžili dvě branky. Nejprve se trefil do černého Jaroslav Roubík a po něm střílel přesně z otočky Petr Mocek. Kadaň ale v čase 19:47 snížila Michalem Oliveriem. Ve druhé třetině nejprve hradecký brankář Tomáš Dušek musel chytit nařízené trestné střílení, poté byl už ale krátký na Žákovu střelu z prvé a bylo vyrovnáno. Domácím se podařilo stav dokonale otočit, za půl minuty lovil po úniku Miloše Kajera Dušek puk ze své sítě potřetí. Energetici se nevzdali a do třetí třetiny se šlo za nerozhodného stavu 3:3, postaral se o to Lukáš Valko. Domácí však o svém vítězství rozhodli už po odehrání 35 vteřin v závěrečné části, Lukáš Zika propasíroval puk do hradecké branky mezi Duškovým betonem a tyčí. I když se Energetici snažili o vyrovnání co mohli, z výhry 4:3 se radovala Kadaň.

Ohlasy trenérů
Ladislav Kolda (HC VČE Hradec Králové):
Utkání jsme si velice dobře rozehráli. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, bohužel jsme první třetinu nedokázali dokončit dle našich představ. Chybami jsme pustili soupeře do hry. Ve druhé třetině za podmínek na hranici regulérnosti jsme obdrželi dvě branky, ale obě strany souhlasily s dohráním zápasu! Prohráli jsme si utkání sami na začátku zápasu, kdy jsme nedokázali udržet vedení.

Ladislav Kubát (SK Kadaň):
Vstup do utkání se nám příliš nevydařil. Po naší chybě jsme rychle inkasovali první branku a v oslabení, poté i druhý gól. Začali jsme špatně jako v Havířově, ale tentokrát jsme se dokázali vrátit do zápasu snížením na konci první třetiny. Ve druhé třetině již hra vypadala lépe. Výsledek jsme otočili, jenomže nedisciplinovaností Kamila Tvrdka jsme v oslabení opět inkasovali na 3:3. Poslední třetina již byla kdo z koho. Na ledě bylo hodně mlhy, hráčům se špatně dýchalo, všichni šli na doraz. Soupeř byl velmi dobrý, měl silné protiútoky, kde nás podržel brankář Hubl. Vyhrál šťastnější.

Branky a asistence: 20.Oliverius (Vobořil, Meňhart), 30.Žák (Postl), 31.Kajer (Zika), 41.Zika - 1.Roubík (Fořt), 8.Mocek (Valko, Koudelka), 39.Valko (Koudelka, Mocek). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 35:32, Rozhodčí: Würtherle - Bertlík, Hauser. Diváků: 350.

Kadaň: Hubl - Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Hlavatý, Zajíček, Plaček, Čuj, Lašek, Zika, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Tvrdek, Hlusička, Švejda, Hahn, Derfler, Zaťovič.

Hr.Králové: Dušek - Blanár, Šeda, Suchý Petr, Mocek, Hendrich, Kolář, Černý - Fořt, Roubík, Diviš - Valko, Koudelka, Vondráček - Přeučil, Volráb, Suchý Pavel - Kašík, Domin, Potůček.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme