Energetici doma porazili i druhý Havířov

Hradečtí Energetici prodloužili po utkání s Havířovem svou domácí neporazitelnost už na devět utkání. Cesta na sobotním vítězstvím se nerodila ale lehce. Domácí šli sice v první třetině do vedení zásluhou Daniela Volrába, Panteři počátkem druhé části hry dokázali vyrovnat a měli více ze hry. Další z důležitých gólů si ale na svůj učet připsal v polovině zápasu hradecký kapitán Jaroslav Roubík, když zvyšoval na 2:1. V samém závěru druhé dvacetiminutovky zvýšil přesnou střelou do horního růžku Jan Šeda a Hradec měl nakročeno k vítězství. Slibně vyvíjející plánu mu ale v závěrečném dějství zkomplikoval Petr Rozum, když šťastně snížil na 3:2, konečné slovo měli Energetici, konkrétně podruhé v zápase jejich kapitán, který zvýšil v power-play na konečných 4:2.

Branky a asistence: 8. Volráb (Koudelka, Černý), 29. Roubík (Fořt), 40. Šeda Jan (Potůček), 60. Roubík - 25. Seman (Zdráhal), 45. Rozum (Žůrek) Vyloučení: 2:4. navíc Prokop HAV 10 OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 34:22. Rozhodčí: T. Horák - R. Prachal, T. Prchal. Diváků: 1210.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Mocek, Černý, Vágner, Hendrich, Linhart, (Nedbálek, Blanár) - Fořt, Roubík, Fišer - Vondráček, Koudelka, Volráb - Pabiška, Kašík, Diviš - Potůček, Šeda Jan, (Šeda Michal).

Havířov: Masný (Novotný) - Galvas, Burián, Prokop, Malinský, Zientek, Vavruša, Balčik, Buček - Seman, Zdráhal, Brynecký - Mikšan, Lipina, Sedlák - Kolusz, Rozum, Žůrek, - Sikora, Zdeněk.

Jiří Mička (asistent Hradce Králové)
První třetinu jsme vyhráli 1:0, nebyla z naší stany sice odehraná nejlépe, ale měli jsme v ní ještě šance zvýšit vedení, dali jsme ale tyčku. Nejhorší v zápasu byl začátek té druhé části hry, to nám Havířov hned v oslabení ujel, branku ale nedal. To se mu však podařilo hned záhy, po vyrovnávacím gólu jsme byli tak čtyři střídání v útlumu, hosté se dostali do svou slibných pozic, naštěstí pro nás ale nešli do vedení. To se podařilo nám, utekli jsme soupeři postupně až na 3:1. Třetí třetinu jsme začali dobře, dostala nás ale dolů vlastní branka. Důležité bylo, že jsme za stavu 3:2 dokázali toto vedení udržet a nakonec při power-play přidat čtvrtý gól. Jsme moc rádi, že jsme získali tři body a teď je potřeba připravit co nejlépe mužstvo na středeční zápas v Jindřichově Hradci, abychom zakončili polovinu soutěže co nejlépe.

Jiří Režnar (hlavní trenér Havířova)
My jsme v Hradci hráli úplně stejné utkání jako naše čtyři poslední venku. Nastupujeme do zápasu strašně ležérně, jsme schopni dostat soupeře pod tlak, ale pak po hrubých individuálních chybách inkasujeme a následně nedáme góly. Bohužel, kdyby hráči hráli tak, jako ve třetí třetině a kdyby se přiblížili výkonu brankáře Masného, tak jsme dneska museli vysoko vyhrát.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme