Elektřina, voda i nájmy budou dražší

Obyvatelé Hradce Králové zaplatí v letošním roce za vodu, elektřinu, teplo i nájmy o tisíce korun více. Informuje o tom Mladá fronta dnes.

Třípokojové domácnosti v krajském městě, které spotřebují průměrně 45 gigajoulů, zaplatí za teplo tento rok asi o tisíc korun více. „Zvýšení ceny tepla o 7,9 procent slouží k pokrytí inflace, zvýšených cen vstupních energií, nákladů na mzdy a zároveň k modernizaci postupně dosluhujících technologií,“ řekl Mladé frontě dnes předseda představenstva společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové Jiří Seidler. Asi 24 tisíc hradeckých domácností zásobuje teplem právě Tepelné hospodářství Hradec Králové. Některé části Hradce získávají teplo přímo od International Power Opatovice. Ta od ledna 2009 zvýšila cenu pro konečné odběratele o 7.3.%, tedy na 306,90 korun za jeden gigajoule.
Zdražila se také voda. Cena za metr krychlový dodané a odvedené vody stoupla o 14.5.%, tedy na téměř 65 korun za metr krychlový. Při průměrné spotřebě 120 litrů vody na osobu za den tak zaplatí obyvatelé asi o 1440 korun více.
I nájemné bude letos dražší. Většina radnice královéhradeckého kraje se totiž rozhodla zvýšit nájmy až na zákonem povolené maximum. Rodiny tak budou platit až o několik set korun měsíčně více.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme