Dům U Špuláků čeká rekonstrukce

Hradecká radnice plánuje rekonstrukci domu U Špuláků na Velkém náměstí, ve kterém se v přízemí nachází obřadní síň. Zatím není rozhodnuto, kde se bude během jeho oprav oddávat.
Náklady na rekonstrukci, která bude probíhat ve více etapách, vyjdou radnici na čtyřicet milionů korun.

 Dům U Špuláků, který patří mezi nejhodnotnější barokní domy v Hradci Králové, je ve špatném stavu. „Schválili jsme výsledek výběrového řízení na vypracování projektové dokumentace, která má být ještě letos hotová,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. První etapu rekonstrukce chce město začít již v příštím roce a bude probíhat na vnější části domu. „Zásadní je rekonstrukce střechy, oken, fasády a obřadní síně. V dalších etapách budou řešeny krásné sklepní prostory či zasedací místnost pro jednání v prvním patře,“ sdělil náměstek Malíř.
O tom , kde se budou konat svatby v průběhu rekonstrukce domu U Špuláků, se ještě jedná. „Máme několik variant. První je Muzeum východních Čech, dále Nové Adalbertinum po dohodě s biskupstvím a jako třetí varianta se zvažuje Městská hudební síň,“ dodal Malíř.
Historický dům U Špuláků byl postaven v druhé polovině 16. století a v roce 1742 prošel barokními úpravami. Naposledy se úpravy domu prováděly na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.4.2008 08:36
Diviš (neregistrovaný)
Hlavně nám sdělte kdo sepsal a uzavřel smlouvu,tedy konkrétně kdo je za to zodpovědný, kolik to bude stát do kdy to bude hotovo,kdo získal zakázku...!To zase bude ostuda.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme