Štítky: | infocentrum |

Držte si klobouky, u Muzea otevírá nové infocentrum

Infocentrum se otevírá již ve čtvrtek
Infocentrum se otevírá již ve čtvrtek | autor: Facebook Infocentrum Hradec Králové

Už od prvního října začne v Hradci Králové sloužit nové infocentrum. To v posledních několika měsících vznikalo v bývalém objektu knihovny na rohu Eliščina nábřeží a Palackého ulice. Moderními technologiemi nabité infocentrum má zákazníkům kompletní informace z oblasti kultury, sportu, dopravy, trávení volného času a mnoho dalších servisních a rezervačních služeb.

Nové infocentrum se veřejnosti v Hradci Králové slavnostně otevře už tento čtvrtek. „Velkou část finančních prostředků na pořízení infocentra pokryje dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkové výdaje projektu dosáhly 38,8 milionu korun bez DPH, dotace činí 23,8 milionu korun,“ uvedla mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková. Město si od nového infocentra slibuje, že nabídne komplexnější a kvalitnější služby než stávající na Gočárově třídě, které bylo 18. září uzavřeno. Prozatím zde až do 9. října bude fungovat zákaznické centrum dopravního podniku. „Další dvě zákaznická centra – v sídle dopravního podniku v Pouchovské ulici a na terminálu hromadné dopravy – poskytují své služby beze změny. Ve vazbě na ukončení činnosti turistického informačního centra na Gočárově třídě 1225, je posledním dnem, kdy zde bude v provozu naše zákaznické centrum, pátek 9. října. V nové pobočce na Eliščině nábřeží 626 v budově bývalé městské knihovny vedle muzea startujeme už 1. října, takže po nějakou dobu budou našim zákazníkům sloužit obě místa souběžně,“ uvedl Dopravní podnik města Hradce Králové.

Infocentrum bude otevřené od pondělí do pátku vždy od 9 do 18 hodin a o svátcích a víkendech od 9 do 16 hodin. „Bude zde možné zakoupit vstupenky na různé akce, dobít si svoji městskou kartu na MHD, a nebo jen tak odpočívat a sbírat informace,“ uvádí magistrát.

Nově zřízená turistická kancelář ale nevyvolává zrovna kladné emoce. Veřejnosti se nelíbí mnohobarevné osvětlení výloh, které podle kritiků hyzdí vzhled historické budovy. (video zde) "Za přibližně 50 milionů se staví nablýskaný prostor sloužící k rozdávání mapiček a prodeji lístků, absurdita z projektu přímo číší. Architekt Chmelík odvedl bez přehánění děsivou práci. Systém vzduchotechniky připomíná normalizační bezohlednost, interiér je nelogicky rozvrhnut, na jedné straně mají budit údiv high-tech projekce a dotykové panely a na druhé straně se pořídil nábytek, na kterém není pohodlné sedět," uvedl Aleš Dohnal z Kruhu pro občanskou společnost.
 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lev Gustík má podpořit turismus v Hradci

Začátkem letních prázdnin hodlá město odstartovat novou kampaň na podporu cestovního ruchu zejména pro rodiče s dětmi. Symbolem tohoto projektu se stal hradecký lev Gustík, se kterým budou moci návštěvníci vyrazit na známá i méně známá místa v Hradci Králové a okolí. Pro…
Čtěte více

Infocentrum už funguje, za pár dní můžete jít na Bílou věž, na divadlo či koncert si lidé ještě počkají

Infocentrum na Eliščině nábřeží už je otevřené, můžete tam řešit například vrácení vstupného na akce, které se kvůli opatřením neuskutečnily. V souvislosti s uvolňováním vládních opatření by se od 11. května měla otevřít další kulturní a vzdělávací místa, jako jsou památky,…
Čtěte více

VIDEO: Nahlédněte do útrob zbrusu nového infocentra

Informační centrum na Eliščině nábřeží slouží od minulého týdne obyvatelům a návštěvníkům Hradce Králové. Bývalý objekt knihovny dlouhodobě chátral a neměl žádné využití, po několika měsících rekonstrukce v něm našlo uplatnění jedno z nejmodernějších infocenter v celé Evropě.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme