Dostavba D11 už má zase namále

Po všech peripetiích s dálnicí D11, kdy konečně archeologové „kopli“ do země, se vynořil další a tentokrát těžko pochopitelný problém. Ředitelství silnic a dálnic nechalo propadnout platnost územního rozhodnutí na část mimoúrovňové křižovatky na západním okraji města, informovala o tom Česká televize.

Dostavba posledních čtyř kilometrů před krajskou metropolí se tedy opět odsouvá. Ředitelství sice ihned zahájilo řízení nové, to ale napadli občané z hradeckých čtvrtí Kukleny a Plačice. Mají obavy z husté dopravy. "Podle našeho názoru je tato křižovatka zbytečně rozsáhlá. Může fungovat i v omezeném rozsahu,"  uvedl ve středu pro Českou televizi  Alois Havrda z občanského sdružení Kukleny.
Řízení je nyní přerušené a nabírá zpoždění. Ředitelství silnic a dálnic nyní musí stavebnímu úřadu doplnit chybějící dokumenty. Jak uvádí Česká televize, má na to čas do konce roku. "Rozhodně by se to u takto důležité stavby, na kterou čekáme padesát let, stát nemělo," kritizoval hradecký primátor Zdeněk Fink.
Ještě před týdnem informovala Markéta Vápeníková, tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, o hladkém průběhu archeologického průzkumu na části dálnice D11 před Hradcem Králové, konkrétně mezi tratí Českých drah a vlčkovickou silnicí. „V hlavní trase zatím není potvrzeno žádné bohaté naleziště, takže by komplikace před samotným zahájením stavebních prací neměly nastat,“ byla tisková mluvčí ve svém vyjádření pro Český rozhlas ještě optimistická. Uběhl týden a hladký průběh se komplikuje.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme