Dospěláci budou mít novou venkovní tělocvičnu. Další fit park by mohl být v Labské Kotlině

Fitpark u Harmonie
Fitpark u Harmonie | autor: MMHK

Dětská hřiště už jsou v Hradci skoro na každém rohu, občas protáhnout se však potřebují i dospělí nebo senioři. I těm chce radnice vyjít vstříc a tak plánuje vybudování dalšího fit parku. Zastupitelé už dokonce vyčlenili první část finančních prostředků, které poslouží k jeho výstavbě. Vzniknout by mělo v Labské Kotlině I. mezi řekou Labe a prádelnou, kde kdysi bývalo dětské hřiště. Předokládaná cena se pohybuje kolem dvou milionů korun.

"Bude další alternativu venkovního otevřeného sportoviště pro všechny věkové kategorie. Bude podobou otevřeného sportoviště nacházejícího se na Moravském Předměstí v lokalitě Hvězda. Jedná se o další konkrétní počin při naplňování prorodinné politiky města," uvedla Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu.

Při stavbě fit parku se využije asfaltové podloží z pozůstatků dětského hřiště. Na místě by tak mělo vzniknout volně přístupné street parkourové sportoviště pro všechny věkové kategorie, na němž by mohly být umístěné překážky ze železa, betonu a dřeva.

Velkou část finančních prostředků spolkne vybudování pryžové dopadové plochy. „Město nyní nechá vypracovat studii včetně cenových návrhů, které pomohou lépe definovat souhrnnou nákladovou položku. Vznik sportoviště budeme řešit ve spolupráci s technickými službami, které poskytovaly součinnost i při budování stávajícího workoutového hřiště v lokalitě Hvězda. Předpokládáme, že náklady na výstavbu hřiště, instalaci prvků a pryže, přesáhnou částku dvou milionů korun,“ dodává Romana Lišková náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města a městské organizace. Další veřejné sportoviště, které využívají zejména senioři, se nachází v prostoru u Harmonie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme