Dosluhující zastupitelstvo Hradce Králové v číslech

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Říjnové klání o zastupitelské posty v Hradci Králové se přibližuje a už od konce minulého týdne je jasné, kdo se bude o hlasy hradeckých voličů finálně ucházet. Magistrát města totiž potvrdil, že do letošních komunálních voleb půjde v Hradci Králové celkem 15 politických uskupení, která řádně, včas a bezchybně odevzdala své přihlášky. Jejich seznam i se jmény lídrů najdete v článku zde.  

A jak se činilo a pracovalo královéhradecké zatupitelstvo, které v dosluhujícím volebním období čeká už jenom jedno poslední zasedání na konci září?

V posledních komunálních volbách v Hradci Králové bojovalo o posty v zastupitelstvu celkem 12 politických stran a uskupení. V letošním roce najdou obyvatelé Hradce ve svých volebních obálkách o tři lístky navíc. Nováčky v komunálních volbách, často však pouze podle názvu politické strany, jsou uskupení jako Hradečtí patrioti strana pro sport, zdraví a kulturu, Hradec náš domov, Doma v Hradci anebo Otevřená radnice pro Hradec Králové s Úsvitem přímé demokracie.

Podrobně jsme o přihlášených politických uskupeních do komunálních voleb v roce 2014 informovali v článku V Hradci chce jít do komunálních voleb 15 politických stran.

Hradecké zastupitelstvo v končícím volebním období v číslech
Počet zastupitelů 37
Počet jednání (včetně jednání rozdělených do částí) 45
Počet hodin strávených na zasedáních 300
Počet hlasování 1600
Počet projednaných bodů 2700
Počet přijatých usnesení 2211
Počet diskutujících obyvatel Hradce Králové 42
  • Tradičně nejvíce projednávaných bodů na zastupitelstvu se v uplynulých čtyřech letech týkalo majetku města.

  • Nejvíce času trávili zastupitelé na zasedáních, která se uskutečnila v roce 2013 a v roce 2011.

  • V součtu jednali zastupitelé v uplynulém volebním období zhruba 300 hodin.

  • Celkem se do diskuse občanů, které je vyhrazena pravidelně na každém zasedání čtvrtá hodina odpolední, přihlásilo 42 diskutujících.

  • Na webu města je možné kromě usnesení zastupitelstva nasčítat i počet bodů, o nichž městští poslanci hlasovali, v součtu je to necelých 1 600 bodů, ke kterým se váže zhruba na 2 700 hlasovacích procedur. Přijali celkem 2 211 usnesení.

Docházku zastupitelů na jednotlivá jednání, výsledky hlasování, přehledy bodů k projednání či hlasové záznamy a přímé přenosy najdou obyvatelé města na webových stránkách zde

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme