Dopravní značení se změní, bude se jezdit rychleji

Desítky značek v Hradci Králové i celém Královéhradeckém kraji změní své místo. Na mnoha silnicích tak budou moci řidiči oproti dnešku zrychlit, aniž by porušili pravidla. Kraj si od tohoto kroku slibuje zvýšení plynulosti provozu bez poklesu bezpečnosti.
"Některá dosavadní omezení rychlosti by se dala označit spíše jako pasti na řidiče. Ukázalo se, že na některých místech například v obcích mimo zástavbu jsou omezení rychlosti zbytečná. Plynulejší provoz by neměl znamenat omezení bezpečnosti na silnicích," řekl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík. Do konce leda bude odstraněno přibližně padesát dopravních značek ze silnic I. třídy. Nejedná se však pouze o chybné, "nesmyslně" instalované dopravní značení. Z části jde o dopravní značky v obcích. Ty byly v minulosti zavedeny hlavně kvůli odlišným rychlostním limitům.
Během uplynulého čtvrtroku projeli zástupci krajského úřadu, Ředitelství silnic a dálnic, české policie či jednotlivých obcí všechny silnice v kraji. Cílem bylo odhalení úseků silnic se zbytečně omezeným provozem. Z průzkumu vzešly návrhy na změny dopravního značení, se kterými souhlasili krajští úředníci, dopravní policisté i zástupci městských a obecních úřadů.
"Změny dopravního značení na silnicích II. a III. třídy již probíhají a budou pokračovat. Vodorovná značení, umístěná na vozovkách, budou změněna do konce května, vzhledem k zimnímu počasí a údržbě," uvedl ředitel Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Ilja Kopáček.
Na Hradecku se změny dotknou například úseku mezi Hradcem Králové a Blešnem(I/11, Podhorák), kde bude odstraněna značka povolující rychlost maximálně 80km/h. Na 80km/h se zvýší rychlost výjezdu z Hradce na Jaroměř (I/33). Dále na II. silničním okruhu v ulicích Střelecká a Resslova bude maximální povolená rychlost 60km/h. A konečně při výjezdu z města směrem na Pardubice bude za firmou Autoprim(Opel) původní maximální povolená rychlost 70km/h zvýšena na nových 90km/h.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme