Dopravní terminál opět o krok dále

Právní moci dnes nabylo územní rozhodnutí na stavbu Terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové. Jak uvedla tisková mluvčí hradeckého magistrátu Petra Krátká, stavba obsahuje 117 stavebních objektů rozdělených do deseti etap.
Podle předběžných odhadů by vlastní stavba měla být zahájena v listopadu 2005 s termínem dokončení listopad 2007. "Jednotlivé etapy stavby na sebe časově a věcně navazují, tak aby byla zachována dopravní obslužnost včetně provozu autobusů a trolejbusů MHD," řekl náměstek primátora Otakar Divíšek.
Architektonické řešení počítá i s propojením městské hromadné dopravy s vlakovou dopravou. V klidovém prostoru je situována kašna s fontánou se speciálním umělým osvětlením. Vodní režim bude řízen automaticky, s naprogramovatelnými fázemi stříkání vody.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.8.2004 12:17
XAVIER (neregistrovaný)
Kolik pojede za 1 hodinu autobusů.
Je mi záhadou kolik bude vypraveno cca za 1 hodnu autobusů a kam. Na dopravní terminál půjdou penízky z EU tak se bude stavět o stošest co nejvíce materiálu, sklo, mramor ,vodotrysky . Pak odsud nic mocnepojede, anžto nebudou peníze na veřejnou autobusovou dopravu. Podívejte se zanedlouho chce Magistrát HK zdražit MHD . Ať už teď pěkně někde na hl.nádraží v HK vystaví radnice projekty k nahlédnutí všem občanům a seznamy obcí a lokatit ,které na trase autobusů. Kolik to příjde EUR na 1 autobus v horizontu 10 let a jak je obdobný terminál proveden v partnerském městě Méty.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme