Dopravní podnik rozšíří vozový park trolejbusů

Každý rok deset nových trolejbusů. Tak asi bude vypadat posilování vozového parku hradeckého Dopravního podniku. V následujících třech letech chce totiž koupit 31 nových trolejbusů pro městskou dopravu. Celkem přijde investice na více než 330 milionů korun, 120 milionů pokryje evropská dotace.

Podle informací zpravodajského serveru rádia Impuls by se nákup měl stát největší investicí podniku v jeho novodobé historii. Nákup ale neznamená, že trolejbusů ve městě přibude. Půjde hlavně o výměnu starých vozů za nové. Nyní po Hradci jezdí celkem 37 trolejbusů, které obsluhují asi třetinu dopravy. Zbytek zajišťuje asi stovka autobusů.
Podle Dopravního podniku by všechny nové vozy měly být nízkopodlažní, budou mít více dveří pro snazší nástup a také budou úspornější a tišší. Tzv. kloubových trolejbusů bude 13, ostatní nakoupí podnik v krátké verzi.
Nákup ale nebude v jednotlivých letech rovnoměrný. Výměna je sice plánována do roku 2013, hned v prvním roce ale přijde největší zásilka, a to hned 17 nových vozů. Naposledy se nové trolejbusy kupovaly pro Hradec v roce 2003. Od té doby se Dopravní podnik zaměřil podle serveru rádia Impuls hlavně na výměnu autobusů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.10.2010 20:29
Hradecan  (Nováček)
No výměnu by to chtělo a mohlo by to i oslovit lidi,aby když nemusí zbytečně jezdit autama,aby nasedli do mhd.
31.10.2010 16:44
Honza z HK3  (Nováček)
Este by to taky chtelo zavest prestupni papirove jizdenky,tak jako to maji v Pardubicich nebo v Praze,ktere oznaci cas a mate treba 30min na prestup... ne kazdej si chce poridit Mestskou kartu...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme