Dopravní podnik obmění vozový park za 52 milionů korun

Téměř 52 milionů korun investuje do obměny vozového parku Dopravní podnik města Hradce Králové. Pět krátkých a tři kloubové autobusy chce společnost koupit od vysokomýtské Karosy a v ulicích města by se měly objevit už na podzim letošního roku.
Dopravní podnik ale nebude ohromnou investici hradit pouze ze svých zdrojů. Hradecká radnice přislíbila na nákup vozů dotaci jeden milion korun, dalších deset milionů korun obdrží ze státního rozpočtu. Nízkopodlažní autobusy o délce 12 metrů pojmou 30 sedících a 69 stojících pasažérů. „Nešlo nám o nějakou převratnou novinku, jde o klasickou obměnu vozového parku, která probíhá prakticky neustále. Od roku 1996 ale nakupujeme pouze nízkopodlažní soupravy,“ uvedl dopravně-technický náměstek ředitele dopravního podniku Vladimír Pejřil.
Dopravní podnik města Hradec Králové má nyní k dispozici celkem 135 vozidel. Za posledních devět let dopravní podnik nakoupil téměř čtyři desítky nových vozů. Průměrné stáří strojů je sedm a půl roku, jejich životnost je přitom 15 let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme