Dopravní podnik nabídne "volnou kartu"

Novou služby přichystal pro cestující Dopravní podnik města Hradce Králové. Od 1. prosince začne pasažérům nabízet jako další z možnosti úhrady tzv. "volnou kartu". Jde o přenosnou variantu elektronické Městské karty, která už slouží více než 90 tisícům uživatelů.

Volná karta má narozdíl od Městské karty tu výhodu, že není vázána na jednoho uživatele, ale je přenosná. Nabízí přitom většinu výhod jako Městská karta od nižší ceny základního jízdného přes možnost výhodnějšího jízdného na kratší vzdálenost či při přestupu, využít ji bude možné v MHD v Pardubicích i při úhradě vstupného na koupaliště Flošna. Volná karta nabídne také možnost nabití časové jízdenky na jeden den nebo třicet dní. Stávající Městské karty na jméno zůstávají dále v platnosti.
„K výhodám volné karty patří její nákup bez ztráty času při vyplňování žádosti o vydání Městské karty. Není tedy nutné mít ani fotografii,“ připomíná další výhodu Volné karty ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich. Karta je ihned připravená k nabití požadovaného kreditu pro jednotlivé jízdy nebo časové jízdné ve všech předprodejnách, nebo v nabíjecích samoobslužných automatech na zastávkách. Kredit lze nabíjet v automatech od 20 korun, u přepážek od 50 korun. „Dalším plusem je oproti Městské kartě její zvýhodněná cena ve výši 80 korun. Karta je navíc plně přenositelná na kohokoliv a lze ji využít i na koupališti Flošna a v MHD v Pardubicích. Záruka na kartu je 24 měsíců od jejího prvního nabití. Životnost karty deklarovaná výrobcem je minimálně pět let,“ upřesňuje ředitel Kulich. S volnou kartou lze cestovat na jednotlivé jízdné podle platného tarifu, případně dobít časový kupon podle tarifu pro přenosnou kartu, nyní na 30 dní a na jeden den., dále je možné platit za spolucestující a mít výhodu jízdy na krátkou vzdálenost nebo přestupní jízdu.
Volnou kartu bude možné zakoupit od 1. prosince u přepážek prodejních míst, to znamená na terminálu hromadné dopravy v hale MHD, v informačním centru na Gočárově třídě a přímo v sídle dopravního podniku v Pouchovské ulici a výhledově i u smluvních prodejců dopravního podniku.
Základní jízdné je v současnosti 12 korun, jízda na jednu až dvě zastávky stojí 6 korun, přestupní jízda je také za 6 korun. Spolucestující ve věku 15 až 65 let platí 12 korun, děti od 6 do 15 a senioři nad 65 let pojedou za 7 korun. Časové jízdné na jeden den přijde na 65 korun (85 korun obě pásma), na 30 dní na 520 korun (690 korun obě pásma).
Volná karta znamená výhodnější a pohodlnější cestování, jak v porovnání s klasickými papírovými jízdenkami, tak nákupem jízdenky u řidiče. „Držitelé této karty ušetří nejen peníze, ale i čas sháněním jízdenek před vlastní cestou, kdy to může být ve večerních hodinách či o volných dnech někdy problém,“ uvedl šéf marketingu dopravního podniku František Meduna. Odbavování cestujících a praktické použití volné karty ve vozidlech je identické s Městskou kartou a při jejím nákupu obdrží kupující i stručný návod k jejímu použití.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme