Dopravní podnik Hradce Králové koupí 24 autobusů

Do roku 2008 chce Dopravní podnik města Hradce Králové koupit 24 nových autobusů. Cena se bude pohybovat kolem 156 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Na zakázku už bylo vypsáno výběrové řízení, které by mělo být uzavřeno do konce ledna a týká se nákupu tří autobusů pro letošní rok a opce na dodávku 21 vozů v letech 2007 a 2008. Uvádí to dnešní vydání MF Dnes.

Podnik tak bude pokračovat v trendu minulých tří let, kdy dohromady koupil 23 autobusů a dva trolejbusy za více než 150 milionů korun. Všechny autobusy budou nízkopodlažního typu, z toho devět by mělo být kloubových.
Dopravní podnik města Hradec Králové má nyní k dispozici přes 135 vozidel. Za posledních devět let společnost nakoupila téměř čtyři desítky nových vozů.Od roku 1996 ale nakupuje Dopravní podnik města Hradce Králové výhradně nízkopodlažní soupravy. Průměrné stáří strojů je sedm a půl roku, jejich životnost je přitom 15 let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.1.2006 23:34
František Novák (neregistrovaný)
MHD
Škoda, že na Vašich stránkách není jízdní řád a přehled linek mhd. Zásadní chyba, tato informace chybí návštěvníkům vašeho města.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme