Doprava v Hradci je bezpečnější

Hradec Králové se stal „Skokanem roku“ v oblasti dopravní bezpečnosti spolu s Českou Lípou a Kolínem, uvádí to tisková zpráva České pojišťovny. Soutěž o tři „Skokany roku“ vyhlásila loni na jaře Česká pojišťovna, která již třetí rok pravidelně sleduje a vyhodnocuje nehodovost v českých městech.
Index bezpečnosti, který každý rok Česká pojišťovna zjišťuje, vychází ze statistických údajů o nehodách Policie ČR. Dále zahrnuje informace o počtu usmrcených, těžce zraněných ze všech nehod a zejména z těch, které se staly následkem nepřiměřené rychlosti řidičů. Z Indexu bezpečnosti vyplývá, že Hradec dokázal zlepšit dopravní bezpečnost, přestože je zde situace složitá a městem vede tranzitní kamionová doprava. V roce 2005 byl v hodnocení krajských měst na posledním místě. Nyní se posunul o sedm pozic a je šestým nejbezpečnějším městem v naší republice.
Záměr pojišťovny má podpořit i finanční příspěvek městům, která dosáhla největšího posunu v rámci Indexu bezpečnosti. Hradec Králové obdržel částku 200 tisíc korun na další dopravně bezpečnostní opatření.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme