Štítky: | Domov U Biřičky | koronavirus |

Domov pro seniory U Biřičky je v karanténě. Protestuje se tam 550 lidí

Domov U Biřičky v karanténě.
Domov U Biřičky v karanténě. | autor: pixabay.com

V Domově U Biřičky v Hradci Králové se již podruhé vyskytla nákaza COVID-19, konkrétně u klientky, která je nyní hospitalizována ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Původ nákazy se nepodařilo zjistit. V následujících třech dnech nechá vedení domova otestovat 550 osob. Hradecká fakultní nemocnice nám poskytla 500 odběrových setů, dalších 700 nakupujeme z našich finančních prostředků, odběry z nosohltanu pro PCR testy provedou naše vyškolené zdravotní sestry, jelikož kapacita odběrových týmů nestačí na tak velké množství testovaných v krátkém čase.

"Zatím fungujeme bez problémů, disponujeme zásobou ochranných pomůcek, metodickým týmem, krizovými interventy, ubytováním pro zaměstnance, " uvádí na webových stránkách Daniela Lusková, ředitelka zařízení.
Začátkem srpna letošního roku se nákaza COVID-19 objevila v zařízení poprvé, kdy se onemocnění objevilo u jedné z pracovnic, ovšem podařilo se zabránit rozšíření nákazy na další osoby, zejména díky přísným interním opatřením domova.

"Uvidíme, jak se to vyvine nyní, děláme maximum pro ochranu seniorů i zaměstnanců," dodává ředitelka. V tuto chvíli je nejen zákaz návštěv a vycházení klientů, ale je zastaven také příjem nových klientů. Domov U Biřičky je největší zařízení svého druhu v Královéhradeckém kraji. Ubytováno je zde 340 klientů, o které pečuje 240 pracovníků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nemocnice má k dispozici inovovanou vakcínu proti COVID-19. Zájem o ni příliš není

Hradecká fakultní nemocnice už očkuje zájemce inovovanou vakcínou proti COVID-19 od společnosti Pfizer/BioNTech. Očkovací centrum současně rozšiřuje svou provozní dobu na každý pracovní den, v posledních týdnech se s ohledem na zájem veřejnosti očkovalo pouze dva dny v týdnu.…
Čtěte více

Pacientů s covidem v hradecké fakultní nemocnici ubývá

Počet pacientů hospitalizovaných v hradecké fakultní nemocnici s onemocněním COVID-19 i nadále klesá. Začátkem dubna jich bylo v nemocnici hospitalizováno zhruba pět desítek, zatímco na začátku března se číslo pohybovalo kolem 75. Nemocnice připravuje od příštího týdne postupný…
Čtěte více

Po dvou letech přijdou děti k zápisu osobně, hradecké školy přijmou i žáky z Ukrajiny

V Hradci Králové se letos zápisy do prvních tříd základních škol uskuteční v pátek 8. dubna a v sobotu 9. dubna. Děti tak po dvou letech pandemie koronaviru přijdou do školy osobně. Hradecké školy budou přijímat i děti z Ukrajiny. Ty budou mít v Hradci Králové zápis 17. června.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme