Dokončuje se parkoviště a zastávka v ulici Bratří Štefanů, vzniknou i další dva nové přechody

Ilustrační foto | Zdroj: MorgueFile.com
Ilustrační foto | Zdroj: MorgueFile.com

Už jen několik dnů se budou stavbaři pohybovat na Slezském Předměstí, konkrétně v ulici Bratří Štefanů nedaleko Kladské ulice, kde v posledních několika měsících vzniklo parkoviště pro 23 aut a nová zastávka pro dálkovou autobusovou dopravu i MHD. Prostor budou moci občané využít po kolaudaci. 

Kromě Slezského předměstí bude stavební ruch panovat i u mateřské školky v ulici Hrubínova a v ulici Na Rybárně na Pražském předměstí. Zde se zbudují dva nové a osvětlené přechody pro chodce. 

Město Hradec Králové a jeho radní reagovali na požadavky komise místní samosprávy a občanů, kteří v ulici Bratří Štefanů poukazovali na zoufalý nedostatek parkovacích míst. Zároveň se přistoupilo ke stavbě autobusové zastávky, která na parkoviště s přilehlým novým chodníkem navazuje. „Pro přístup k nástupišti poslouží mimo jiné i nová bezbariérová rampa z rekonstruovaného chodníku. Město zde rovněž nechalo vybudovat i přístřešek pro čekající cestující, který je chrání před nepřízní počasí,“ vysvětlil Martin Soukup, náměstek primátora s odpovědností za majetek města.

Náklady na výstavbu přesáhly dva miliony korun a zahrnují kromě vybudování parkoviště, chodníku i návazné zastávky s přístřeškem rovněž opravu živičného krytu ke středové čáře vozovky. Město poukazuje na to, že zejména v panelákové zástavbě je obtížné vyšetřit prostor pro každé nové parkovací místo. 

Letní počasí přeje i budování dvou nových předchodů na Pražském předměstí

Kromě technických služeb, které se průběžně věnují opravám plánovaným, ale i těm, které nesnesou odkladu, se město zaměřilo například na stavbu dalších přechodů pro chodce. Dva nové přechody by měly v průběhu prázdnin vzniknout na Pražském předměstí, konkrétně v ulicích Hrubínova a Na Rybárně. Město i v tomto případě vyslyšelo prosby občanů, kteří v těchto ulicích postrádají bezpečné a důstojně osvětlené přechody pro chodce.

Větší váhu rozhodnutí zbudovat dva nové přechody přidal i fakt, že v těsném sousedství je mateřská škola. „Oba přechody budou nasvětlené a poskytnou tamním občanům možnost bezpečně se dostat i s dětmi přes ulici. Pokud vše půjde dobře, budou oba přechody hotové v polovině prázdnin. Územní rozhodnutí i stavební povolení už máme a aktuálně jsme před podpisem smlouvy o dílo s vybraným zhotovitelem,“ sdělil náměstek primátora pro rozvoj města Jindřich Vedlich.  Dodal, že investiční akce město vyjde na více než 330 tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme