Dobrovolní hasiči z Hradce pomáhají na Liberecku

Víkendovou povodní postiženému Liberecku pomáhají také dobrovolní hasiči z Hradce Králové. V obci Višňová od středy 11. srpna pracují na odstraňování škod dobrovolníci z Malšovy Lhoty a ze Svinar. S sebou přivezli také potřebnou techniku a tři hasičské vozy.

„Do Liberce jsme dorazili už v úterý večer a hned dnes ráno jsme se přesunuli do Višňové, konkrétně do části obce, která se jmenuje Víska, a ihned začali s odklízením naplaveného nepořádku a likvidací zničených věcí ze zaplavených domů. Budeme pracovat, dokud nám budou stačit síly. Potom by nás mohli přijet vystřídat další dobrovolní hasiči z Hradce,“ řekl velitel královéhradeckých jednotek SDH Jiří Kubec, který na místo vyrazil s dobrovolníky.  S nabídkou pomoci přišli sami dobrovolní hasiči, kteří se do oblastí postižených povodněmi vydali pomáhat ve svém vlastním volnu.
Víska je obec se zhruba sto padesáti obyvateli na Frýdlantsku. Spolu s blízkými Heřmanicemi je asi nejvýznamnějším souborem hornolužické architektury na území Čech. Při povodni na začátku týdne byla jednou z nejpostiženějších obcí na Liberecku. Voda ničila domy, strhla most a až do úterka tak byla Víska zcela odříznuta od okolí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme