Štítky: | Mateřské školy |

Do školek v Hradci se hlásí víc dětí, než se čekalo

Ilustrační foto | Pixmac
Ilustrační foto | Pixmac

V předminulém týdnu proběhly zápisy do mateřských škol a ukázalo se, že v městských školkách v Hradci Králové je letos potřeba umístit o 270 dětí více než v předchozích letech.

Řešením je otevření dvou nových školek.

Jednou z nich je školka v Podzámčí, druhá se otevře ve Svobodných Dvorech.

O nových školkách a přípravách na zápis jsme informovali už v článku Zápisy do školek začínají, zda budou stačit místa není jasné.

Po ukončení zápisů je už jasné, že kapacita mateřských škol zřízených městem nebude stačit. Rodiče přihlásili celkem 1081 dětí, ale jisté umístění ve školce má pouze 810 z nich.

Dvě nové školky by tento problém mohly vyřešit. Záleží však také na tom, kolik dětí odejde do prvních tříd a kolik z nich ještě rodiče ponechají ve školkách a odloží zápis do základních škol. 

Přednost na umístění v městské mateřince dostanou v případě přetlaku ty děti, které mají v příštím roce v září nastoupit povinnou školní docházku.

Dalším řešením jsou soukromé anebo alternativní školky, v nich se však platí školkovné a stravné. 

Město Hradec Králové nyní provozuje na 31 školek a jejich ředitelé konečné výsledky zápisů zveřejnění na začátku května.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Do hradeckých školek se v pondělí vrátí děti

Mimořádné opatření vlády dovolí od pondělí 26. dubna návrat dětí do mateřských škol ve vybraných krajích, týká se to také města Hradce Králové. Děti ve školkách navíc nebudou muset nosit roušky a nebudou se ani testovat na koronavirus. Toto opatření se vztahuje i na předškolní…
Čtěte více

Rodiče nemusí v době zavřených školek a jeslí platit školkovné

Od začátku března jsou doma téměř všechny děti ze základních a mateřských škol, které vláda v rámci mimořádných opatření proti šíření koronaviru uzavřela. Hradec Králové proto odpustí rodičům část poplatku za pobyt dětí v mateřské škole, jeho výše se bude odvíjet od…
Čtěte více

Hradec opraví za desítky milionů dvě mateřské školy

Královéhradecké mateřské školy Třebechovická a Lužická by se letos mohly dočkat zateplení a rekuperace budov. Rada města schválila podmínky výběrového řízení na zhotovitele, které bude vypsáno během února. Samotné stavební práce by na obou školách měly začít v červnu,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme