Do Senátu za Hradec půjde Dryml

Novým senátorem za královéhradecký volební obvod se o víkendu stal ředitel vrchlabské nemocnice Vladimír Dryml (ČSSD). Ten v druhém kole senátních voleb porazil ředitele královéhradecké fakultní nemocnice Leoše Hegera (nestraník za ODS). Dryml nahradí v senátorském křesle Karla Bartáka (SNK-ED), který v prvním kole voleb neuspěl.

Vladimír Dryml získal 53,66% hlasů, Leoši Hegerovi dalo svůj hlas 46,33% voličů. Ačkoliv k volbám ve druhém kole přišlo 38,3% voličů, což je přibližně o 8% méně než minulý týden, stal se královéhradecký volební obvod jednoznačně místem s nejvyšší volební účastí v celé republice.
Vítězství Drymla je jeho druhým triumfem v krátké době. Minulý týden získal v krajských volbách absolutně největší počet hlasů, ačkoliv na kandidátce ČSSD nebyl jako lídr. Kromě senátorského postu tak bude zastávat i místo ve vedení Královéhradeckého kraje.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.10.2008 01:42
Kanaďan (neregistrovaný)
Mohl by mi prosím někdo říci, zda pan Dryml je tatáž osoba, která kdysi vyhlášenou Vrchlabskou nemocnici (především porodnické oddělení) uspěšně přivedl z 1. do 3. ligy?
28.10.2008 07:17
rzr (neregistrovaný)
JJ, to je ON. A teď pomůže do 3.ligy i kraji. Čekají nás světlé zítřky (světle rudé).
29.10.2008 06:31
Diviš (neregistrovaný)
Jsem přesvědčen,že výsledky voleb nerozhodly jen příplatky ve zdravotnictví,ale špatná politika ODS a to nejen na celostátní úrovni.Podívejte se na Hradec.Dálnice, zvýšení daní, Atol, Rigrovo náměstí,terminál,Pivovar, stravování ve školách,nadjezd nad Pospíšilkou,Střezina,znalosti pana Bradíka v cenách jízdného a další neprůhledné akce to byl pro hradečáky asi důvod proč se i příznici ODS rozhodli pro jinou volbu.Divíšku a Bradíku nehledejte to tam ,kda to není hledejte to především u sebe.Vás to asi moc nepostihne. ODS byla jenom výtahem k moci a penězům.Až skončíte ono se něco vhodného díky přátelům zase najde.
29.10.2008 13:08
dennis.t (neregistrovaný)
No právě, když se podívám na Terminál Hromadné Popravy:-), Riegrovo náměstí, nadjezd nad Bronxem a Pivovar, tak mám z toho radost, že se po letech konečně něco pohnulo a dalo do pohybu a že jako Hradečák se konečně nemusím stydět za to, jak to na výše uvedených místech vypadá. PRavda, druhá strana mince je provedení, průtahy a finance...Ale prostě je to v HK a je to potřebné..Ikdyž to jde z "mých" daní, tak to v peněžence ani trošku nepociťuji..Nic méně otázka Atolu a znalosti pana Bratíka jsou zajímavéé:-D Takžee...super:) Hezký den všem:-)
29.10.2008 14:09
pppqqq (neregistrovaný)
Pivovar je investice kraje. Těžko vysvětlit lidem v Horní Dolní, že 0,5 mil. Kč na opravu jejich silnice či vodovodu peníze nejsou, ale 100 mil. ročně (zadlužení na 20? let) pro sídlo kraje se peníze najdou. Jako Hradečák z toho mohu mít radost, ovšem v kraji jsou desítky dalších podobných staveb před zřícením, proč dostaly přednost předražené kanceláře nějakého úřadu? Nedivme se, že i lidé mimo Hradec jsou na Bradíka rozzlobeni.
29.10.2008 18:58
Brouk (neregistrovaný)
Desítky? Prosím, jmenuj jednu jedinou. Takového rozsahu a významu, která by byla v takovém stavu jako pivovar nenajdeš.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme