Do projektu fotbalového stadionu chce vstoupit další společnost

Vizualizace obchodních prostor u nového fotbalového stadionu | Zdroj: ECE
Vizualizace obchodních prostor u nového fotbalového stadionu | Zdroj: ECE

HB Reavis, neboli společnost, která v Hradci Králové plánuje výstavu nového obchodního centra „U Koruny“, se chce spojit s firmou ECE, která v Hradci Králové chce vybudovat fotbalový stadion spolu s obřím nákupním centrem v Malšovicích. O spojení sil těchto dvou společností včera večer informoval ekonomický deník E15. Co to znamená pro stavbu fotbalového stadionu není zatím patrné. Je ale možné, že společnost HB Reavis, která pro obchodní centrum U Koruny už má územní rozhodnutí a je připravena zahájit jeho stavbu, nebude chtít v Hradci Králové sama sobě stavět dalšího obřího konkurenta.

Výstavba obchodního centra s fotbalovým stadionem v Malšovicích by se spolu s hradeckým Auparkem U Koruny stala pro slovenskou developerskou společnost HB Reavis už druhým projektem na území Hradce Králové. „Pokud dosáhneme dohody s ECE a městem Hradec Králové, máme zájem o vstup do tohoto projektu,“ uvedla pro portál E15 Olga Humlová, ředitelka HB Reavis v České republice.

Převést projekt fotbalového stadionu a nákupního centra v Malšovicích na jinou společnost však nelze bez souhlasu města Hradec Králové. Nyní to tedy bude na královéhradeckých zastupitelích, kteří mají mandát k rozhodnutí. Otázkou však zůstává, zda by s příchodem nové společnosti přišly také nové podmínky a další změny v plánech budoucího fotbalového stadionu spojeného s obřím nákupním centrem, které zatím má v budoucnu nabídnout až 39 000 metrů čtverečních prodejních ploch.

V potaz se také musí vzít to, že nákupní centrum U Koruny neboli Aupark už má územní rozhodnutí a HB Reavis je podle slov vedení společnosti připravena po nabytí právní moci začít pracovat na realizaci stavby. V případě, že se HB Reavis zapojí do projektu fotbalového stadionu - postaví si u něho i obchodní centrum a zároveň si tak na území Hradce Králové vytvoří konkurenci v dalším obchodním centru?

O možnosti spojení těchto dvou společností se začalo hovořil už v minulosti, jednání vyvolala společnosti ECE, která na území České republiky přistoupila ke změně své obchodní taktiky. „Společnost se hodlá v budoucnu zaměřit zejména na správu a nákup stávajících center,“ vysvětlil Josef Tobek, jednatel ECE.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.12.2013 11:51
Hradečák (neregistrovaný)
Takže kdyby do fotbalovýho stadionu šel ten, kdo bude stavět AUpark, tak by byl sám proti sobě. Takže ať do toho raději jde a stadionu bude bez obchoďáku. To by šlo.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme