Do města zavítá Martin na bílém koni

Příjezd svatého Martina se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti
Příjezd svatého Martina se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti | autor: hradeckralove.cz

Letošní zimní turistickou sezonu zahájí v Hradci Králové příjezd svatého Martina na bílém koni. Jezdec do města zavítá na svůj svátek ve středu 11. listopadu. Kromě samotného slavnostního příjezdu slibuje akce i další bohatý program. Například různá hudební vystoupení, jarmark a pozvánky na blížící se akce na Hradecku. Mimo to mají návštěvníci tento den možnost vystoupat na nedávno opravenou Bílou věž s padesátiprocentní slevou.

Svatý Martin pod Bílou věž přijede ve středu 11. listopadu v 16 hodin a zahájí tak zimní turistickou sezonu v Hradci a okolí. Program začíná ale už o dvě hodiny dříve, kdy bude na náměstí připravený bohatý program. Těšit se  můžete na několik prodejních stánků se svatomartinskými rohlíčky, svatomartinským vínem, perníčky, s horkou medovinou, čokoládou, svařeným vínem a další občerstvením. Nebudou chybět ani vánoční výrobky a další dekorativní zboží. V doprovodném programu budou i ukázky kovářského řemesla nebo videoprojekce.

Po celé odpoledne budou moci také návštěvníci využít možnosti sníženého vstupu na jednu z hradeckých dominant. „Pohled nejen na historické centrum města z Bílé věže bude možný od dvou do osmi hodin za poloviční vstupné, poslední prohlídka se uskuteční v sedm hodin,“ upřesňuje mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková. O půl čtvrté odstartuje program na pódiu, kde zahraje Trombón-band ze základní umělecké školy Habrmanova. O třicet minut později už přijede samotný Martin. Děti, které nesou jeho křestní jméno, se budou moci zdarma svézt na jeho bílém koni.

V 16.30 hodin je na programu příchod generálů z roku 1866 s vojenským doprovodem a prezentace seriálu akcí k letošnímu jubilejnímu 150. výročí bitvy u Hradce Králové. Nebudou chybět pozvánky na chystané kulturní a společenské akce a zajímavosti, které přinese zimní turistická sezona. „Patnáct minut po páté hodině se uskuteční v  katedrále svatého Ducha hudební vystoupení žáků ze základní umělecké školy Střezina,“ uzavírá mluvčí magistrátu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme