Štítky: | Rock for People | Doprava | policie |

Do Hradce už se valí fanoušci na Rock for People

Čtyřdenní festival právě začíná.
Čtyřdenní festival právě začíná. | autor: Rock for People

Dnes v Hradci Králové začíná čtyřdenní hudební festival Rock for People a minimálně řidiči na hradeckých silnicích už nájezdy desítek tisíc fanoušků pociťují. Na silnicích se tvoří kolony.  Pořadatelé očekávají příjezd hudebních fanoušků z Česka i ze zahraničí. Policie proto posílí dopravní hlídky a řidiči musí počítat i s namátkovými kontrolami. Město bude zkrátka  čtyři dny trochu vzhůru nohama, více lidí v obchodních centrech a hudba nesoucí se do okolí hradeckého letiště. Program festivalu je letos nadupaný, některé typy vstupenek je ještě možné zakoupit.

 

Příjezdové a odjezdové trasy pro osobní automobilovou dopravu jsou během festivalu označeny speciálním dopravním značením a provoz bude řízen organizátory ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Hradec Králové. „Hlídky dopravní i pořádkové policie budou zejména monitorovat příjezdové trasy na hradecké letiště, dohlížet na plynulost dopravy a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu. Dále se zaměří na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel a také cyklistů,“ upozorňuje policejní mluvčí Iva Kormošová.

Místní komunikace v okolí Parku 360 budou dopravně omezeny a všechny příjezdové a odjezdové trasy budou v průběhu festivalu a po jeho skončení označeny speciálním dopravním značením.

Kudy se na festival bude jezdit

„Okolo letiště bude na komunikacích snížena rychlost na 30 km/h. Budou dvě příjezdové trasy - jedna od Předměřic nad Labem a druhá od centra města, která bude z části jednosměrná. Po městě i v jeho okolí budou k navádění návštěvníků umístěny směrové šipky. Upozorňujeme všechny řidiče, že vzhledem k předpokládanému navýšení počtu chodců a cyklistů na přilehlých komunikacích bude nutné dbát zvýšené opatrnosti a zejména ohleduplnosti. Žádáme běžné řidiče, aby se okolí letiště pokud možno úplně vyhnuli. Dbejte pokynů policistů i pořadatelů a mějte dostatečnou časovou rezervu,“ žádá za policii mluvčí Iva Kormošová.

Fanoušky na místo dopraví i kvyadlová hromadná doprava. Jízda na lince je zdarma Její rozpis je ZDE.

Město bude zkrátka nyní několik dnů plné rockových nadšenců, určitě to pocítí i obchodní centra v okolí letiště. A také samozřejmě hluk linoucí se z parku budou muset vydržet obyvatelé okolních čtvrtí a obcí.

Letos je program nadupaný zvučnými jmény

Osm pódií, více než sto interpretů a desítky tisíc fanoušků zaplní v následujících čtyřech dnech Park 360 u Hradce Králové. Namátkou lze jmenovat kapely The Prodigy, The Offspring... Nadupaný program láká i na hvězdy jako je Keanu Reeves nebo Avril Lavigne.

Rock for People však nebude jen o hudbě. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program i pod taktovkou CzechCrunche, který nabídne debatu Čestmíra Strakatého s Lukášem Hejlíkem a Kristou Audi Turynovou. V sobotu pak dojde na debatu Vojtěcha Sedláčka se zástupci Toyoty a společnosti Devinn, kteří promluví na téma vodíkové budoucnosti.

Mimo to dorazí Aleš Zbořil a jeho AZ-kvíz. Česká televize přiveze také svůj oblíbený pořad Hyde Park moderovaný Danielem Stachem. Ten si ve čtvrtek popovídá s Dexterem Hollandem, frontmanem kapely The Offspring, který se mimo své pěvecké kariéry věnuje i molekulární biologii. V tomto oboru je dokonce držitelem doktorátu na Kalifornské univerzitě.

29. ročník festivalu skončí 15. června.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní podnik vypnul starý e-shop, je nutné se zaregistrovat znovu

Lidé, kteří ve vozech městské hromadné dopravy v Hradci Králové využívají časovou jízdenku, se musí zaregistrovat na novém e-shopu. Starý online obchod hradecký dopravní podnik k pondělí 17. června vypnul, původní odkaz na nákup jízdenek již nefunguje. Díky změně by se měla…
Čtěte více

Elektrokoloběžky už si v Hradci můžete půjčit. Město zpřísnilo pravidla používání

V hradeckých ulicích už opět můžete vídat elektrokoloběžky. Ve městě fungovaly už dříve, ale před časem zmizely. Nyní hradečtí zastupitelé schválili dohody o pravidlech provozu sdílených elektrokoloběžek se společnostmi Lime Network a TO-MI electro CZ. Každá z nich bude mít v…
Čtěte více

S dopravou ve městě zamává další uzavírka

Teplejší počasí s sebou nese kromě jiného i čilejší pracovní ruch na komunikacích. Stejně je tomu i v Hradci Králové, kde se už především řidiči potýkají s několika uzávěrkami či omezeními. Na několik let zbrzdí provoz rekonstrukce křižovatky Mileta, v řádech týdnů bude trvat…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme