Štítky: | Rock for People |

Do Hradce se sjíždějí hudební fanoušci, začíná festival Rock for People

Rock for People začíná už ve čtvrtek
Rock for People začíná už ve čtvrtek | autor: Rock for People

Ve čtvrtek 4. června začíná 21. ročník multižánrového festivalu Rock for People. Akce potrvá ve festivalovém areálu na letišti Věkoše až do soboty do nočních hodin a kromě desítek zahraničních i českých kapel, si zde návštěvníci užijí bohatý nehudební doprovodný program a také plno novinek, se kterými festival přichází. Jaké kapely vás letos na festivalu čekají a jak se do areálu nejlépe dostat?

Návštěvníci festivalu si budou moci i zalyžovat

Třídenní hudební festival letos nabídne přes sto zahraničních i domácích interpretů a také bezpočet zážitků na doprovodném programu. Mezi největší hvězdy Rock for People 2015 patří skupiny Faith No More, Bastille a Limp Bizkit, z českých zástupců například David Koller a Vojtěch Dyk a B-Side Band. "Kromě tří dnů plných hudby letos na návštěvníky čeká i vylepšený Festivalpark. Areál doznal několika zásadních změn, a to nejen po vizuální stránce, ale i co se rozmístění hlavních stagí týká. Novinkou je Morning & Night Park u hlavního vstupu, který nabídne celonoční zábavu a pro návštěvníky bude fungovat každý den až do 6 hodin do rána. Ve zbrusu novém Morning & Night Parku si budou návštěvníci moci třeba i zalyžovat. Bude zde v provozu festivalový unikát - vybavený a profesionály sepisovaný Après-ski bar i s půjčovnou lyží a sjezdovkou! Na opačném konci Festivalparku najdou zájemci Skate rampu a shop, opodál pool beach a další sportovní aktivity," uvedla za pořadatele Lucie Čunderlíková.

Změnu pořadatelé přichystali i co se týká stánků s jídlem. Nově budou koncentrovány v gastrozónách, uprostřed kterých bude vždy k dispozici pohodlné posezení nebo poležení. Chybět nebudou ani tematické bary a zajímavé noční párty.

Festival je letos opět bezbariérový

Loni byl poprvé festival z velké části bezbariérový a plně si ho mohli užít například vozíčkáři. V letošním roce se pořadatelé snažili podmínky pro hendikepované ještě vylepšit. U dvou hlavních stagí jsou nainstalovány vyvýšené plošiny pro vozíčkáře s nájezdovou rampou z recyklovaných plastů, sociální zázemí či přechodové pásy, které zajistí bezbariérový přístup k dalším scénám. V areálu bude také zpřístupněna zóna pro vozíčkáře s doprovodným programem. Držitelé ZTP měli rovněž možnost zakoupit si zlevněné vstupenky. „Máme radost, že jsme dále zlepšili podmínky pro vozíčkáře tak, aby si z festivalu odnesli plnohodnotný zážitek. Nemenší radost máme z řady návštěvníků, kteří sbírali víčka a zátky celý rok, aby hendikepovaným hudebním fanouškům pomohli,“ řekl jeden ze spoluzakladatelů festivalu Petr Fořt.

Jak se na festival dostat?

Na festival se návštěvníci mohou dostat autem. „Na místě je možno zaparkovat na velkokapacitním parkovišti, které je střeženo festivalovou ochrankou. Za věci uložené nebo odložené v autě neručíme. Vzhledem ke kapacitě parkoviště doporučujeme přijet včas a vyhnout se možným komplikacím. Doprava v blízkosti areálu bude omezena, sledujte proto, prosíme, místní značení,“ uvádějí pořadatelé. Na místo je také možné dostat se pomocí MHD. Buď s běžnou linkovou dopravou nebo bezplatnou kyvadlovou dopravou. Viditelně označené autobusy budou moci návštěvníci festivalu využívat zdarma na základě platné vstupenky či festivalového náramku. Časy a trasy kyvadlové dopravy jsou naplánovány na trase Terminál HD až zastávka Letiště. "Kyvadlovka" bude v provozu od čtvrtka 4.6. od 12 hodin do neděle 7.6. do 11:45 hodin.

Autobus kyvadlové dopravy pojede přes stanice a zpět:
Terminál HD
Hlavní nádraží
Obchodní dům TESCO
Muzeum
Akademika Bedrny
Letiště

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Vodáci se sejdou na Biřičce, hudební fanoušci na Rock for People, milovníci růží v rozáriu

Celý víkend bude na hradeckém letišti patřit festivalu Rock for People. Pozor, 5. ročník Hradeckého léta v letním kině Širák je zrušeno. Vodáci mají sraz na Biřičce, soutěžní rozárium v Kuklenách v Hradci Králové chystá dny otevřených dveří. Taneční studio T-BASS pořádá největší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme