Do Hradce se možná vrátí letecká přehlídka CIAF

Jedna z největších leteckých přehlídek Czech International Air Fest (CIAF) má dobré vyhlídky na návrat do Hradce Králové. Uvedli to organizátoři z pořadatelské agentury Czech Airshow Agency. Prověřit technické možnosti hradeckého letiště pro možný návrat prestižní přehlídky má druhý ročník letecké akce International Flying Display (IFD), která proběhne 13. a 14. června.

Podle pořadatelů Aleše Cabicara a Jaroslava Suka by se mohl CIAF vrátit do Hradce již letos v září. Tato mezinárodní přehlídka se zde konala v letech 1993 až 2002. Desátý ročník byl přestěhován na letiště v Brně Tuřanech. „Součástí dlouhodobého projektu, který s magistrátem připravujeme, je odstranění problémů bránících  přesunu,“ uvedl Aleš Cabicar. Návrat přehlídky podporuje i hradecká radnice. „Chceme podepsat spolupráci alespoň na deset let,“ sdělil primátor Otakar Divíšek.  Podle pořadatelů je Hradec Králové pro konání těchto přehlídek u nás nejvhodnější. „Poslední  problém, který musíme vyřešit, je řízení letového provozu,“ dodal Cabicar.
International Flying Display slibuje návštěvníkům plnohodnotný program. Na akci se představí zhruba šedesát  strojů  z osmi zemí. „Předpokládáme účast i českého letectva,“ řekl Jaroslav Suk. Program nabídne čtyři až pět hodin letového programu denně, také  statické ukázky ,vyhlídkové lety nebo školu smyku.
„Loňský první ročník IFD navštívilo deset tisíc návštěvníků. Menší účast způsobilo i přerušení tradice leteckých dnů zde v Hradci,“ doplnil Cabicar.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme